GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ

Haber Tarihi : 02/01/20

YENİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Toroslar Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerinin ve Meclis Üyeleri'nin yeni yılını tebrik ederek, yeni yılın sağlık, mutluluk, başarı ve huzur getirmesini temenni etti.

BAŞKAN YILMAZ; "2020 YILINDA DA BAŞARILI VE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ"

 "2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da aynı şevkle çalışmalarımızı  sürdüreceğiz" diyen Başkan Yılmaz, "Toroslar Belediyesi ve Meclis olarak hep birlikte ilçemizi daha ileriye götürecek başarılı ve güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi.

2020 yılı için kurulacak olan Denetim Komisyonu Üye sayısının 5 olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edilirken, gizli oy açık tasnifle yapılan seçimde; Mehmet Şahin, Serpil Mersin, Salih Baysal, Zehide Yavuz ve Yusuf Karakoyun Denetim Komisyonu üyeleri oldu. Başkan Yılmaz, yeni denetim komisyonu üyelerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 Toroslar Belediye Meclisi'nin 2020 yılı için aylık tatilinin oy birliğiyle ağustos ayı olarak belirlendiği toplantıda, Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde sokak aralarında faaliyet gösteren semt pazarlarının uygun alanlara taşınmasına ilişkin komisyonlardan gelen ortak rapor görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

"VERİMLİLİĞİ ARTIRMA ODAKLI ÇALIŞIYORUZ"

Pazarcı esnafının ve vatandaşların daha düzenli, temiz ve hijyenik alanlarda alışverişlerini yapmalarını sağlamak amacıyla çalıştıklarını ve  kapalı semt pazarlarının sayısını arttıracaklarını vurgulayan Başkan Yılmaz "Pazarcılar Odası ile de işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşımız, pazarların yakın olmasını istiyor ama evlerinin yanında olmasını da istemiyor. Biz de mümkün olduğunca tüm tarafların memnun olacağı çözümler bulmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bu çalışmanın önemli bir kamu hizmeti olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Pazarcılarımız ve seyyarcıların yanı sıra kira, su gibi giderleri olan esnaflarımız var. Bunu bir dengede götürmek zorundayız. Verimliliği artırma odaklı çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı, Şubat ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 4 Şubat 2020 Salı günü saat 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler bölümü ile son buldu.

"3 OCAK, SİYASET ÜSTÜ ORTAK DEĞERİMİZDİR"

Tüm Meclis Üyelerini, 3 Ocak Cuma günü saat 08.00'da Toroslar Belediyesi hizmet binası önünden başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak Zafer Yürüyüşü'ne ve etkinliklere davet eden Başkan Yılmaz, "3 Ocak, siyaset üstü ortak yüksek değerimizdir" diye konuştu.

Konuşmasında aidiyet duygusuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Türkiye'nin çeşitli illerinden Mersin'e gelmiş beraber yaşadığımız hemşehrilerimiz var. 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü'nü tüm hemşehrilerimizin aidiyet duygusu içinde benimsediklerini biliyorum. Türkiye'nin her yerinde İstiklal Savaşımız sırasında kurtuluş mücadelesi verildi. 3 Ocak'ın tarihi önemi ve bugüne yansıması çok önemli. Mersinimizin sıkıntılarından bahsedilirken, ortak değerlerde buluşulmamasından ve gerekli lobi çalışması yapılmamasından söz ediliyor. Biz de Toroslar Belediyesi olarak herkesin, her kesimin benimsediği Zafer Yürüyüşümüzü önemsiyoruz. 3 Ocak Cuma günü sabah 08'00'da belediyemizin önünde buluşup, 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüzü milli mücadelenin  simgesi kalpaklarımız ve  Türk Bayraklarımızla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.