GÜNDEM

MERSİN, ZAFER YÜRÜYÜŞÜ'NDE SEL OLUP AKTI

Haber Tarihi : 03/01/20

Mersinliler, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nde bir araya gelerek, kalpaklarıyla yağmur ve çamur demeden Toroslar'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın öncülük ettiği Zafer Yürüyüşü'nde Mersin, tek yürek olarak milli mücadele ruhuyla Türkiye'ye örnek oldu.

Toroslar Belediyesi'nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98’nci yıldönümünde düzenlediği 'Zafer Yürüyüşü" coşkuyla gerçekleştirildi. Soğuk hava ve yağmura rağmen Mersin'in dört bir yanından gelen binlerce kişi atalarının izinde zafere yürüdü.

Sabahın erken saatlerinde Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara Toroslar Belediyesince milli mücadelenin simgesi kalpak hediye edilirken aynı zamanda ballı süt ve sıcak çorba ikramında da bulunuldu.

Binlerce Mersinli ile birlikte kol kola girerek marşlar ve mehteran eşliğinde yürüyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kuvayi Milliye ruhunu bir kez daha yaşatarak Mersin'e ve atalarının emanetine sahip çıkan tüm hemşehrilerine teşekkür etti. 

Yürüyüş öncesinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için belediye önünde bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve 7'den 77'e herkesin tek yürek olduğu yürüyüş; MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Toroslar Belediyesi hizmet binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar tarihi yeniden canlandırdı.

Mersin’deki kurtuluş coşkusunu görüntülemek isteyenler ise cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da korteje Türk Bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek verdi.

"BİZ BU TARİHİ HEP BİRLİKTE YAZDIK "

Bu yürüyüşle tüm Türkiye'ye birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri  birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkaracağız. Çünkü biz bu tarihi hep birlikte yazdık. 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüzü bu yıl da gururla, coşkuyla, birlik beraberlik içinde 3 Ocak'ın ruhuna yaraşır bir şekilde gerçekleştirdik. Yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim" şeklinde konuştu.