GÜNDEM

TOROSLAR'DAN EKMEK AMBALAJI DENETİMİ

Haber Tarihi : 26/03/20

Koronavirüs salgınına karşı önemli tedbirler alan Toroslar Belediyesi, ilçedeki fırın, patiseri ve unlu mamul imalatı yapan iş yerlerine yönelik ekmek ambalajı denetimi gerçekleştirdi.

Tüm dünyaya yayılan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadele çalışmalarını titizlikle yürüten belediye, ilçede faaliyet gösteren fırın, patiseri ve unlu mamul imalatı yapan iş yerleri ve marketlere yönelik hijyen denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde açıkta satılan ve birçok kişinin elinin değdiği ekmeklerin, çıplak el değmeden hazırlanarak ambalajlara konup satışının yapılması  gerektiği bildirildi.

Başkan Yılmaz; "Hijyen Kuralları Hayati Önem Taşıyor"

"Bu süreci hep birlikte aşacağız" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Halkımızın sağlığı için ekmeklerin fırın, market ve büfelerde el değmeden ambalajlarda satılması için denetimlerimizi sıklaştırdık" dedi.

Başkan Yılmaz; "Koronavirüs temas ve solunum yoluyla buluşan bir hastalık. Fırından markete satış sürecinde bir ekmeğe birçok el değiyor. Bunun önüne geçmek için Zabıta ekiplerimiz, ilçede faaliyet gösteren fırın, patiseri ve unlu mamul imalatı yapan işletmeler ile marketlere hijyen kuralları konusunda denetimler yapıyor. Halkımızın sağlığı her zaman önceliğimiz" şeklinde konuştu.