GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK PROJE:

Haber Tarihi : 27/03/20

BÜYÜKLERE VEFA HATTI KURAN BELEDİYE, GENÇLERLE YAŞLILARI KONUŞTURUYOR!

Toroslar Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olan ‘Büyüklere Vefa, Haydi Onları Ara’ sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında ‘Büyüklere vefa’ hattı kurarak kendilerine ulaşan vatandaşları, evden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarla konuşturan Belediye, 2 günde onlarca genç gönüllüyü, yaşlı vatandaşlarla görüştürdü.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan ve evde yalnız kalan 65 yaş üstü vatandaşlara moral vermek amacıyla başlattıkları ‘Büyüklere Vefa, Haydi Onları Ara’ sosyal sorumluluk projesiyle gönül bağları kurduklarını söyledi. "Sadece merhaba çok şeyi değiştirir” diyen Başkan Yılmaz,  “Toroslar Belediyesi Büyüklere Vefa Hattı’nın 0850 533 33 30 numaralı telefonunu arayan vatandaşlarımızı, evinde yalnız kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımızla konuşturuyoruz. Hal hatır sorarak, kendilerine moral desteği vermelerini istiyoruz. Uygulamadan gençler de, büyüklerimiz de çok memnun. Bu sayede gönül bağları kuruyoruz” dedi.

İLETİŞİM KÖPRÜSÜ OLUYORUZ

“Böyle bir sosyal sorumluluk projesiyle büyüklerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek ve kendilerini yalnız hissetmemelerini istedik" ifadelerini kullanan Başkan Yılmaz, “Büyüklerimizi bir telefonla mutlu etmek elimizde. Vatandaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin, tek başına yaşayan büyüklerimizi arayıp, halini hatırını sormalarını, moral vermelerini ve Koronavirüs kaygısını hep birlikte atlatmayı istedik. Evinde yalnız kalan, dışarı çıkamayan büyüklerimizin yanında olalım. Büyüklerimizle dertleşmek, konuşmak isteyen vatandaşlarımız 0850 533 33 30 numaralı telefonu arayabilirler. Biz de irtibata geçtiğimiz büyüklerimizi vatandaşlarımıza yönlendirelim" şeklinde konuştu.

 Büyüklere Vefa Hattı’nı arayarak 65 yaş üstü vatandaşlarla konuşmak isteyenler, Toroslar Belediyesi ekiplerince kurulan sistem üzerinden iletişim kurarak, moral desteği veriyor. Çağrı merkezi görevi gören Büyüklere Vefa Hattı kapsamında kişisel güvenlik bilgileri de tamamen korunuyor.