GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN

Haber Tarihi : 24/04/20

ÇOCUKLAR İÇİN ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI

Toroslar Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkma kısıtlaması getirilen çocukların evlerinde aktivite yapabilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Evde şiirini oku, Türkiye’yi oku çocuk" başlıklı serbest temalı şiir yarışması başlattı.

Tüm Türkiye'yi kapsayan ödüllü şiir yarışması; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenleniyor.

7 ile 15 yaş arasındaki çocukların katılabileceği yarışmanın son katılım tarihi 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 18.00 olarak belirlendi.

Yarışmaya başvurmak isteyen çocuklar, yazdıkları ya da severek okudukları şiirlerini telefon veya video kamerası ile yatay olarak çekerek, Toroslar Belediyesi'nin 0542 527 05 02 numaralı Whatsapp hattına gönderecek. Her çocuk, yarışmaya bir eserle katılabilecek. Yarışmacıların şiir ile birlikte mutlaka ad, soyad, okul, sınıf, telefon, adres ve e-mail adreslerini göndermeleri de gerekiyor.

Kazananlar, 6 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Mersin Toroslar Belediyesi resmi Instagram sayfasından ilan edilecek. Yarışmada birinciye notebook, ikinciye tablet, üçüncüye ise kulaklık ödülü ve plaket verilecek. Tüm katılımcılara kargo ile teşekkür belgesi de gönderilecek.

Başkan Yılmaz: “Çocuklarımız Bizim Umudumuz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek olan çocukların duygularını şiir yoluyla anlatmalarını sağlamak amacıyla "Evde şiirini oku, Türkiye’yi oku çocuk" temalı şiir yarışması düzenlediklerini söyledi.

“Çocuklarımız bizim umudumuz” diyen Başkan Yılmaz; “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerine evde devam eden çocuklarımız için ödüllü bir şiir yarışması düzenliyoruz. Çocuklarımızdan en sevdikleri şiiri okuyup çekerek biz göndermelerini bekliyoruz. Çocuklarımızın umutla baktıkları bir gelecek için çalışıyoruz” diye konuştu.

TOROSLAR BELEDİYESİ ŞİİR OKUMA YARIŞMASININ KOŞULLARI İSE ŞÖYLE;

1- Gönderilecek olan videolar yatay olarak telefon, video kamerası ile çekilecektir.

2- Uygunsuz içerikler elenecektir.

3- Her yarışmacı, yarışmaya sadece 1 şiir ile katılabilecektir. Şiir kıtası, satırı konusunda sınırlama yoktur.

4- Şiirlere ve videolara ait tüm haklar Mersin Toroslar Belediyesi’ne devredilmiş olup, katılımcı bu konuda herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.

5- Yarışmacılarım mutlaka ad, soyad, okul, sınıf, telefon, adres ve e-mail adreslerini göndermeleri gerekmektedir.

6- Yarışma sonrası seçilen 20 şiir Mersin Toroslar Belediyesi’nin Instagram hesabı tarafından gönderi olarak paylaşılacaktır.

7- 4 Mayıs 2020 Saat 18.00’den sonra gönderilecek videolar yarışmaya katılım sağlayamayacaktır.

8- Katılımcılar yarışmaya katılırken, yarışmanın tüm şartlarını kabul etmiş sayılmaktadır.

9- BAŞVURU ADRESİ: Yarışmaya 4 Mayıs 2020 saat 18.00 tarihine kadar  0 (542) 527 05 02 Whatsapp numarası ile başvurulacaktır.

10- DEĞERLENDİRME: Whatsapp uygulamasından gönderilen video içerikleri tarafımızdan kurulan kurul tarafından değerlendirildikten sonra en iyi 20 videolu şiir Mersin Toroslar Belediyesi’nin resmi Instagram adresinde paylaşılacaktır ve derecede ilk 3’e giren şiire ödül verilecektir.

ÖDÜLLER:

Yarışmada ilk 3 dereceye giren yarışmacılara plaket verilecektir.

Birinciye notebook  ödül verilecektir.

İkinciye tablet ödül verilecektir.

Üçüncüye kulaklık ödül verilecektir.

Tüm katılımcılara kargo ile bir hafta içerisinde teşekkür belgesi gönderilecektir.

ÖDÜL TÖRENİ: İlk üçe giren yarışmacıların ödülleri, kazananlar açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde kargo ile teslim edilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

Yarışmaya son katılım tarihi 4 Mayıs 2020 saat 18.00

6 Mayıs 2020  tarihi itibariyle kazananların belirlenmesi

6 Mayıs 2020 tarihi itibariyle kazananların Mersin Toroslar Belediyesi resmi Instagram sayfasından ilan edilmesi.

Kazananlar açıklandıktan 5 iş günü içerisinde ödüllerin ilgililere ulaştırılması