GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ

Haber Tarihi : 12/05/20

"SEVGİYLE, HOŞGÖRÜYLE ENGELSİZ BİR TOROSLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Engelli bireylerin yaşamlarındaki tüm engellerin kaldırılması ve onlara her alanda fırsat eşitliği sağlanmasının önemli bir toplumsal görev olduğunu belirten Başkan Yılmaz; "Engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşulların oluşturulması hepimizin görevidir. Bu konuda üzerimizdeki sorumluluğun da farkındayız. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle, hoşgörüyle engelsiz bir Toroslar için çalışıyoruz" dedi.

"Engelleri Birlikte Aşacağız"

"Tüm engelleri birlikte aşacağız" diyen Başkan Yılmaz; "Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu bilinçle hareket ederek engelli vatandaşlarımıza gereken özeni ve duyarlılığı göstermeliyiz. Toroslar Belediyesi olarak öncelikle ilçemizde yaşayan engelli bireylerimizin tespitini yaptık. Onların toplumsal hayata katılımlarının yanı sıra meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri adına çeşitli proje ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız, engellilerimizin önündeki tüm engellerin kaldırılması, daha huzurlu ve umutlu bir gelecek sürmeleridir. Engellilerimize fırsat ve imkan verildiğinde ne kadar başarılı oldukları da aşikardır. Sporda, sanatta, siyasette, eğitimde kısacası hayatın her alanında başarılarıyla gurur duyduğumuz engelli bireylerimizin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, engelli bireylere seslenerek; "Yılın sadece bir günü, bir haftası değil ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız. Sizlerden isteğimiz Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde evlerinizde kalarak kendinizi izole etmenizdir. Önceliğimiz sağlığınızdır. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası'nın toplumsal farkındalığın arttırılmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum" şeklinde konuştu.