GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN

Haber Tarihi : 13/05/20

BERBER VE KUAFÖR SALONLARINA DENETİM

Toroslar Belediyesi, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ülke genelinde bir süredir kapalı olan ve yeniden hizmet vermeye başlayan berber, kuaför ve güzellik salonlarına denetim yaptı.

11 Mayıs 2020 tarihinde kapılarını açan iş yerlerini dezenfekte eden belediye, bu kez de normalleşme sürecine göre belirlenen şartların yerine getirilmesi konusunda ilçedeki esnafı denetleyerek uygulamalar hakkında bilgilendirdi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre; iş yerinin temizliği ve sterilizasyon işlemi başta olmak üzere, maske takılması, sosyal mesafe kuralına uyulması, tek kullanımlık önlük ve havluların tercih edilmesi, randevu usulüne göre çalışılmasına ilişkin kuralları anlattı.

 "Önceliğimiz Halkımızın Sağlığı"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da tekrar hizmete giren berber ve kuaförleri ziyaret ederek hayırlı işler ve bol kazançlar diledi.

"Vatandaşımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda hizmet alması amacıyla özverili çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyen Başkan Yılmaz; "Bu süreçte esnafımızın kurallara uyması, vatandaşlarımızın sağlığını korumaları açısından oldukça önemli. Belediye olarak, Koronavirüs  tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle yeniden faaliyete geçen ilçemizdeki berber, kuaför ve güzellik salonlarının dezenfeksiyon işlemini yaptık ve her işletmeye hijyen  setimizi ulaştırdık. Dezenfeksiyon çalışmalarının ardından zabıta ekiplerimiz de bu işletmelerimizi denetleyerek kurallar hakkında bilgiler verdi. Esnafımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.