GÜNDEM

TOROSLAR'DA AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi : 06/08/20

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Lübnan'ın başkenti Beyrut limanında yaşanan patlama sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Toroslar Belediyesi'nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında Başkan Yılmaz, meclis üyelerinin geçmiş Kurban Bayramı'nı da tebrik etti.

"KADIN-ERKEK EŞİTLİK ŞARTINI İMZALAYAN İLK BELEDİYEYİZ”

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin son zamanlarda da artış göstermesiyle derin bir üzüntü yaşadıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayan ilk belediye olduklarını hatırlattı.

Şiddetin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Yılmaz; "Kadın Çocuk ve Danışma Merkezimizde yapılan etkinlikler ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Merkezimizde görev alan psikologlar, kontrollü ev ziyaretlerinin yanı sıra bireysel görüşmeler de yaparak bilinçlendirme ve  şiddetin önlenmesine yönelik danışma hizmeti veriyor. İlçemizde bu çalışmaların olumlu karşılığını alıyoruz. Şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

TOROSLAR 3. ETAP İMAR PLANI ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Meclis toplantısında; yaklaşık 830 hektar alanda başlatılacak Toroslar III. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı görüşülerek, ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Önceliklerinin Toroslar'ın planlı ve sağlıklı olarak büyümesi ve gelişmesi olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz; "Birinci ve ikinci etap çalışmaları tamamlandı. Bu konuda hemşehrilerimizden olumlu dönüşler aldık. Üçüncü etap ise merkez mahallerimizi kapsıyor. Ekibimizin özverili çalışmaları devam ediyor" dedi.

"SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELERİ  ÖNEMSİYORUZ"

Göreve geldiğinden beri yaptığı  sosyal ve kültürel projelerle vatandaşlardan tam not alan Başkan Yılmaz, yeni bir proje için de hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Kültürlerarası diyalogu artırma amacı taşıyan "İlmek İlmek Sevgiyle Dokumak Projesi" hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz; "Rutin hizmetlerimizin yanında insana dokunan projeler üretip Toroslar'ımıza sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda artı değer katmak istiyoruz" şeklinde konuştu. "Toroslar Belediyesi İyi Yönetişim Modeline Sivil Toplum Katılımı Projesi" başvuru hazırlıkları da görüşülerek, mecliste kabul edildi.

9-11 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “İçel Sanat Kulübü XXV. Mersin Arkeoloji Günleri” için Toroslar Belediyesi bütçesinden 20 bin TL maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif de görüşülerek kabul edildi. Toplantıda, Eylül ayında yapılacak olan meclis toplantı günü ise 1 Eylül 2020 Salı saat 14.00 olarak belirlendi.