GÜNDEM

ATA SPORU OKÇULUK TOROSLAR'DA YAŞATILIYOR

Haber Tarihi : 17/08/20

Toroslar Belediyesi'nin Spor Kulübü bünyesinde açtığı Geleneksel ve Modern Okçuluk kursları, kontrollü sosyal hayat döneminde sosyal mesafe ile spor yapmak isteyenlerin gözde sporu oldu.

9-14 yaş aralığındaki gençlerin teorik ve uygulamalı eğitim aldığı ve uzman eğitmenler eşliğinde verilen okçuluk kursları, yoğun ilgi görüyor. Şuna kadar yaklaşık 150 kişinin eğitim aldığı kurslarda yetişen sporcular, ulusal turnuvalarda da çeşitli madalyalar kazanarak Toroslar'ı ve Mersin'i en iyi şekilde temsil ettiler.

BAŞKAN YILMAZ, OK ATTI, HEDEFİ VURDU

Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Şehit ve Gazi Aileleri Hatıra Ormanı'nda Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftanın iki günü verilen kurslar, sosyal mesafe ve dezenfeksiyon kurallarına uygun olarak açık alanda yapılıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da kursları ziyaret ederek sporcuların antrenmanlarını takip etti.

Antrenman sırasında genç okçular hünerlerini sergilerken Başkan Yılmaz da sporcularla birlikte ok atışı yaptı. AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu ve MHP Toroslar İlçe Başkan Hüsnü Doğan'ın da eşlik ettiği ve renkli anların yaşandığı ok atışında Başkan Yılmaz, hedefi vurmayı başardı. Başkan Yılmaz daha sonra sporcularla ve eğitmenlerle sohbet ederek başarılarının devamını diledi.

"OKÇULUKTA BİR NUMARA OLACAĞIZ"

Ata sporu olan okçuluğu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla okçuluk eğitimi verdiklerini belirten Başkan Yılmaz; "Okçuluk, Türk Milleti'nin geçmişinden gelen ve her yaştan insanımızın yapabileceği bir spor dalıdır. Toroslar Belediyesi olarak böylesine önemli olan bu ata sporumuzu ilçemizin her noktasına yaygınlaştırmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Açmış olduğumuz 15 branştaki spor kurslarımızdan bir olan Geleneksel Okçuluktaki amacımız Toroslarda yaşayan vatandaşlarımızın hem spor bilincini, kültürünü geliştirmek hem de bu ata sporunun tarihimizdeki önemini anlatmak ve gelecek nesillere taşımaktır. Gençlerimizin bu spora ilgisi her geçen gün artıyor. Bu spor dalında da gençlerimizin kendilerini yetiştirmesi ve gelecekte milli takımda ülkemizi temsil etmesi bizler için büyük bir onur olacaktır" diye konuştu.

Geleneksel ve Modern Okçuluk Kurslarına katılmak isteyenler, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurabilir.