GÜNDEM

BAŞKAN TUNA: “ÇOCUKLARIMIZI SOKAĞA DEĞİL, YEŞİLE ÖZENDİRELİM”

Haber Tarihi : 09/02/17

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, daha yeşil bir Toroslar oluşturma hedefine bir adım daha yaklaşıyor.

Kısa adı ÇOGEM olan Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü İşbirliğinde, H.Okan Merzeci Mahallesi’ndeki 16 bin metrekarelik hatıra ormanında çocuklar ve gençlerle birlikte fidan diken Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Amacımız, çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak, yeşile özendirmek, geleceğe iyi bir Mersin ve iyi bir Dünya bırakmaktır” dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün de katkı sunduğu, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) İl Müdürü Mustafa Sarı, ÇOGEM görevlileri ile 150 çocuk ve gencin de katıldığı fidan dikim etkinliğinde;  ağaçlandırma çalışmasının aşamalarını tek tek gösteren Başkan Hamit Tuna, çocuklara doğa sevgisini anlatarak, onlardan fidanları koruma ve sahip çıkma sözü aldı.

Başkan Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak 10 yıl önce de 16 bin metrekarelik bu alanımızda ÇOGEM ile birlikte ağaç dikim etkinliği yaparak, bir hatıra ormanı oluşturmuştuk. O gün ekilen fidanlarımız şimdi ağaç oldu. Yine aynı yerde 150 gencimizle ağaç dikim çalışması yapıyoruz. Bu çalışma ile gençlerimize çevre bilincini aşılayarak  dikilen ağacın kıymetini bilmelerini ve onu yetiştirerek sahip çıkmalarını amaçlıyoruz. Emek verilmeden bir değer elde edilmez. Bu çocuklarımızla birlikte bu ağaçlarımız da büyüyecek ve koca bir orman olacak. Hoş vakit geçirilecek piknik alanları yaratmış olacağız. Tüm Mersin halkımız da bu alanlarımızdan faydalanacak. Geleceğe iyi bir Mersin, iyi bir dünya bırakmak için ilçemizdeki yeşillendirme çalışmalarımız artarak devam edecektir. Tabi önemli olan dikmek değil yaşatmaktır. Bu alanlara sahip çıkmaları yönünde çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza güveniyoruz. Etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

106 bin metrekare olarak devir aldıkları yeşil alan miktarını 13 yılda 1 milyon 200 bin m2’ye ulaştırdıklarını belirten Başkan Hamit Tuna, 56 olan park sayısını da 174’e çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Tuna, daha sonra gençler ve ÇOGEM görevlileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin videosu için tıklayınız