GÜNDEM

TOROSLAR BELEDİYESİ, KİLİT PARKE ÜRETİM TESİSİYLE MALİYETİ YÜZDE 35 AZALTTI

Haber Tarihi : 12/11/2020

TOROSLAR BELEDİYESİ, KİLİT PARKE ÜRETİM TESİSİYLE MALİYETİ YÜZDE 35 AZALTTI

Toroslar Belediyesi, ilçe genelindeki yol yapım çalışmalarında kendi imalatı olan kilit parke taşlarını kullanıyor.

Kurduğu Kilit Parke Taşı Üretim Tesisiyle, ayda yaklaşık 5 bin metrekare kilit parke üretimi yapan belediye, maliyeti azaltarak yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

İlçede gerçekleştirilen yol yapım çalışmalarıyla vatandaşlara rahat bir ulaşım imkanı sağlanırken, kaldırım çalışmalarının yanı sıra bozulan ve ihtiyaç duyulan yollara da kilit parke taşları döşeniyor.

"Toroslar, Hızla Büyüyor ve Gelişiyor"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar'ın Mersin'in en fazla göç alan ilçelerinden biri olduğunu belirterek, yeni yerleşim yerlerinin artmasına paralel olarak yol ve kaldırım ihtiyacının da arttığını söyledi.

İlçenin kilit parke yol ihtiyacını karşılamak için kurdukları Kilit Parke Taşı Üretim Tesisi'nde giderleri ortalama yüzde 35 azalttıklarını kaydeden Başkan Yılmaz; "İlçemiz, hızla gelişiyor ve büyüyor. Bünyemizdeki üretim tesisimiz, ahşap ve demir atölyelerimiz ile büyük bir tasarruf sağlıyoruz. Hem maliyeti düşürüyoruz hem de kaliteli ürünler elde ediyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit edip ona göre çalışmalar yapıyoruz. İlçe merkezinde ne varsa yüksek kesimlerdeki mahallelerimizde de aynısı olacak anlayışıyla çalışıyoruz. Daha yaşanılabilir ve modern bir ilçe oluşturma gayretindeyiz. Mevsim koşulları el verdiği sürece üst yapı çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.