GÜNDEM

EN ANLAMLI GÜNDE, EN ÖZEL MİSAFİRLER

Haber Tarihi : 23/11/2020

EN ANLAMLI GÜNDE, EN ÖZEL MİSAFİRLER

"Çocuklar; Haklarını Anlattı, Başkan Yılmaz Tebrik Etti"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, ilçede eğitim gören çocukları makamında ağırladı.

Özel misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, çocukların dünyadaki en değerli varlık olduğunu dile getirerek; "Tüm çocuklarımızın mutlu olacağı bir gelecek istiyoruz" dedi.

Öğretmenleriyle birlikte Başkan Yılmaz'ı ziyaret eden çocuklar, kendi elleriyle yazdıkları uluslararası kabul görmüş Çocuk Hakları Bildirgesi'ni Başkan Yılmaz'a takdim etti.

"Çocuklarımız, Yarının Umududur"

Bildirgeyi okuyan Başkan Yılmaz; "Çocuklarımız, bugünün yarını, yarının umududur. Çocuklarımızın daima haklı olduğu anlayışını benimsiyor ve kendilerine daha yaşanılabilir bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, çocuklara bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; "1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. Bu anlamlı günün yıl dönümünde ilçemizde eğitim gören kıymetli çocuklarımızı makamımızda ağırladık. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada tek çocuk bayramını tüm dünya çocuklarına armağan ederek, çocuklara verdiği değeri göstermiştir. Bununla da gururluyuz" diye konuştu.

"Başkan Yılmaz'dan Sürpriz"

Çocuklar, ziyaret sırasında Başkan Yılmaz'a istek ve önerilerini de sundu.

Başkan Yılmaz da, ilçedeki her çocuğun sanatın ve sporun bir dalıyla ilgilenmesi ve seçtiği dalda en iyi eğitimi alabilmesi adına 15 branşta kurslar açtıklarını söyledi.

Çocuklara bir müjde vererek Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle ilçeye yeni bir gençlik merkezi ve spor kompleksi kazandıracaklarını da kaydeden Başkan Yılmaz; "Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmesi ve ilerlemesi için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. İleride ayağı yere sağlam basan nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Günün anısına çocuklara çeşitli hediyeler de veren Başkan Yılmaz; "Çocuklar sizler, bizim geleceğimizsiniz. Size olan güvenimiz tam" diyerek sözlerini tamamladı.