GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ'DAN, HODRİ MEYDAN!

Haber Tarihi : 22/12/2020

BAŞKAN YILMAZ'DAN, HODRİ MEYDAN!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de gündeme getirdiği gerçek dışı iddialarla ilgili kamuoyuna açıklama yaparak; "Amaç tamamen rövanş almadır, maksatlıdır; siyasidir" dedi.

Başarır’ın, Sayıştay raporundan cımbızla alarak çarpıttığı ve belediyeye yönelttiği 2019 yılı 21/F pazarlık usulü ihaleler ile ilgili suçlamaların, Sayıştay raporunun ‘denetimin görüşünü etkilemeyen tespit ve değerlendirmeler’ kısmında yer almakta olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; "Rutin denetimler sonucu tüm belediyelere yapılan ve tavsiye niteliği taşıyan usul eleştirileri kapsamında olan bu değerlendirmeler, Ali Mahir Başarır tarafından çarpıtılmış,  her zamanki siyasi şovlarına malzeme yapılmak istenmiştir. Belediyemizce yapılan tüm ihaleler saydamlık, rekabet, güvenilirlik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması ilkesi kapsamında 4734 Sayılı Kanun ve eklerine uygun olarak yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Ali Mahir Başarır’ın iddialarının aksine, söz konusu pazarlık usulü ihaleye en az 3 firma davet edilmiştir" diyen Başkan Yılmaz; "İlgili kanun en az 3 isteklinin davet edilmesini ve davet edilenlerden yalnızca bir kişinin teklif vermesi halinde bile ihalenin yapılabileceğini hükmetmektedir. Kendisi de avukat olan Başarır, bunu çok iyi bilmesine karşın konuyu siyasi propaganda haline getirmiştir. Bu usul, ihtiyaç duyulduğunda tüm belediyeler tarafından kullanılan hukuki bir yoldur. Hatta çok yakın zamanda Mersin’deki belediyeler tarafından da aynı usulle ihaleler yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.

"BAŞARIR'I 'UMUTSUZCA' CİDDİYETE DAVET EDİYORUM"

Tüm belediyelerden yaptıkları ihaleleri açıklamasını da isteyen Başkan Yılmaz; "Tüm belediyeler 4734 sayılı Kanun’un 21. maddesi ile yaptıkları ihaleleri açıklasınlar. Böylece Başarır’ın mesnetsiz, tabansız iddiaları bizzat kendi partisinin belediyeleri tarafından yalanlanmış olacaktır. Hatta bunu da beklemeden Google’a “Mersin Büyükşehir Pazarlık Usulü” yazın, “haberleri” seçin, bakın neler çıkıyor. EKAP kayıtlarına göre Mersin Büyükşehir Belediyesinde 2019-2020 yıllarında 20 ihale aynı usulle yapılmış, bunların 7’sinde bir adet teklif alınmış, diğer davetliler teklif vermemiştir."

Küresel salgınla mücadele edilen bu dönemde böyle siyasi ve maksatlı açıklamalardan medet ummanın düşündürücü olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz; "Küresel salgınla mücadele ettiğimiz, eşimizi, dostumuzu, yakınlarımızı kaybettiğimiz şu günlerde, millet canıyla uğraşırken böyle siyasi ve maksatlı açıklamalardan medet ummak hakikaten düşündürücüdür. Milletimizin bunlara tahammülü yoktur. Başarır, sansasyonel ve mesnetsiz hamlelerine bir yenisini eklemiştir. Kendisini “umutsuzca” ciddiyete davet ediyorum" şeklinde konuştu.