GÜNDEM

TOROSLAR’DA ATIK ŞİŞELER YENİDEN CANLANIYOR

Haber Tarihi : 24/02/17

TOROSLAR’DA ATIK ŞİŞELER YENİDEN CANLANIYOR

-Bugüne kadar 26 branşta, 61 eğitim merkezinde 17 bin insanın meslek öğrenerek üretici hale geldiği Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde açılan cam füzyon tekniği kursuyla, bayanlara yeni bir istihdam alanı daha oluşturuldu.

Toroslar Belediyesi’nin kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde açtığı ‘Cam Füzyon” kursunda, eğitimler başladı.

 Yunus Emre Kültür Merkezi’nde verilen ve cama şekil verme sanatı olarak adlandırılan Cam Füzyon eğitiminde kullanılan fırın ile atölye için gerekli olan tüm teknik malzemelerin düşünüldüğü kurs merkezini ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kursiyerlerin atık camlara yeniden hayat verdiği çalışmaları inceledi.

Başkan Tuna: “Bu Kursumuzla Geri Dönüşüme Sanatsal Bir Katkı da Sunuyoruz”

Camdan olan tüm malzemelerin geri dönüşüme kazandırılarak süs eşyalarının üretildiği kurs merkezindeki çalışmalarla ilgili Usta Öğretici Zahide Çakır Eyüpoğlu’ndan bilgiler alan Belediye Başkanı Hamit Tuna, işin başında olmalarına rağmen çok güzel eserler ortaya çıkarmalarından dolayı tüm kursiyerleri tebrik etti.

 Başkan Tuna: “Bu kursumuz, geri dönüşümü besleyen özellikli ve önemli bir proje. Hocalarımız ve kursiyerlerimiz atıl olan şişe ve camları bir araya getirerek, cam füzyon tekniğinde kullanılmak üzere yeni aldığımız fırın marifeti ve el becerileriyle değişik ev malzemeleri ve süs eşyaları oluşturuyorlar. Geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacı da taşıyan bu kursumuzla müthiş bir sanatsal değer de ortaya çıkarılmış oluyor. Şişelere, cama yeniden hayat veriyorlar. Fırınlama işlemine tabi tutulan kullanılmış şişeleri boyayarak bir sanat eseri ortaya çıkarıyorlar. Bu çalışma ile inşallah cam ile ilgili hiçbir eşya atılmayacak ve burada kullanılabilir bir ürün haline getirilecek. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Allah yollarını, bahtlarını açık eylesin” dedi.

Usta Öğretici Zahide Çakır Eyüpoğlu ve kursiyerler de kendilerine böyle güzel bir imkanı sunduğu için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, camdan yaptıkları bir süs eşyasını hediye etti.