GÜNDEM

BOCCE TAKIMI, KADINLARDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Haber Tarihi : 01/03/17

TOROSLAR'IN BOCCE TAKIMI, KADINLARDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yer alan Bocce Takımı, 24-26 Şubat tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türkiye Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonasında Türkiye birinciliği elde ederek, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

         Bugüne kadar katıldıkları ulusal ve uluslararası şampiyonalarda kentimizi ve ülkemizi temsil eden ve milli takıma 8 sporcu gönderen Toroslar Belediyesi Bocce takımının şampiyon sporcuları, madalyalarıyla birlikte Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret etti.

Ziyarette hazır bulunan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Niyazi Kutlay, Başkan Tuna’nın destekleriyle bugüne kadar bocce’de erkekler ve kadınlar Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra gençler ve kadınlarda Türkiye rekoru da kırdıklarının bilgisini verdi.

 Sporcuların her zaman yanında olan Başkan Tuna’ya teşekkür eden Kutlay: “Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde 2012 yılında kurulan bocce takımımız, bugüne kadar üçüncülük, ikincilik ve birincilik derecelerinin yanı sıra erkekler Türkiye şampiyonluğu ile gençler ve kadınlarda Türkiye rekoru kırdılar. En son olarak da 24-26 Şubat tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Türkiye Kadınlar Raffa Şampiyonasında birinciliği elde ederek, Mersin’de bu sporda en iyisi olduklarını gösterdiler. Diğer takımlar, kendi alt yapılarından değil transferlerle belli bir yerlere gelmişler. Biz beş yıllık çalışmamızın sonucunda Toroslar’ın bağrından çıkan gençlerimizle bu şampiyonlukları elde ettik. Kadınlar etabımız bitti. 02-06 Mart tarihlerinde de Ankara’da yapılacak Türkiye Erkekler Bocce (Raffa) Şampiyonasında yine kentimizi temsil edeceğiz. Buradan da Türkiye şampiyonlukları bekliyoruz.01-07 Mart tarihlerinde Cezayir’de yapılacak olan uluslararası şampiyonada da Allah izin verirse iki sporcumuz boy gösterecekler. Şuanda Mersin’den milli takıma 8 sporcu gönderen bir  kulübüz. Bu sayıyı daha da fazlalaştırarak, milli takım kadrosunu oluşturmak istiyoruz” dedi.

Takımı tebrik eden Belediye Başkanı Hamit Tuna da sporcuların beş senelik emeğin karşısında doruk noktalara geldiklerini ve mükemmel bir başarı gösterdiklerini söyledi.

 Milli takıma 8 sporcu göndermenin de gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna: “Ankara’da yapılan Türkiye şampiyonasında bocce takımımız Kadınlar Raffa’da Türkiye birincisi oldu.Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Toroslar Belediye Spor Kulübü’nden bocce branşında milli olan sporcu sayısı 8’e yükseldi. Niyazi hocamızın himayesinde kendi alt yapımızdan oluşturduğumuz sporcularımız, beş senelik emeğin karşılığında çok büyük başarı elde ettiler. 02-06 Mart tarihlerinde Türkiye Erkekler Bocce (Raffa) Şampiyonasından da kentimize derecelerle döneceklerine inanıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Ben sporcunun; zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü en güzel şekilde yansıtan güzel ahlaklı ve şahsiyetli sporcularımıza teşekkür ediyorum. Eğitim ve spor hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Allah, yollarını ve bahtlarını açık eylesin” dedi.

Başkan Tuna, ayrıca 01-07 Mart tarihleri arasında Cezayir’de yapılacak olan Uluslararası Bocce Raffa müsabakalarında de Ülkemizi temsil edecek olan Toroslar Belediyesi Bocce Takımının oyuncuları Başak Çalış ve Başak Doruk Ayberk’e de başarılar diledi