GÜNDEM

BAŞKAN TUNA,8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Haber Tarihi : 07/03/17

BAŞKAN TUNA: “KADINLARIMIZ MUTLU VE UMUTLU OLURSA ÜLKEMİZDE UMUTLU OLUR”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

          8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumun temel taşını oluşturan ailenin en önemli parçasının kadın olduğunu hatırlatarak: “Bir toplumun sağlıklı olabilmesi için öncelikle sağlıklı nesillere gereksinimi vardır. Sağlıklı nesillerin dünyaya gelmesi, kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı olmasıyla gerçekleşebilecek bir olgudur. Eğer kadın; mutluysa, sağlıklıysa ve umutluysa toplum ve ülke olarak biz de umutlu oluruz” dedi.

         Toroslar Belediyesi olarak hazırladıkları projelerle kadınların sosyal hayatta yer almalarını ve üretim ekonomisine katkı sunmalarını sağladıklarını belirten Başkan Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal hayatta daha etkin yer almalarını sağlamak ve kadının toplumdaki yerini güçlendirmek amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdik. AB projelerimiz ve kısa adı TORTEK olan Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızla kadınlarımızı meslek sahibi yapıyor, istihdam oluşturuyoruz. Kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla da ortak projeler hazırlıyor, sağlık, hukuk, aile içi iletişim ve girişimcilik konularında eğitim seminerleri veriyoruz. Dezavantajlı kadınlarımızın kendi işlerini kurmaları için mesleki ve girişimcilik eğitimlerimizle sertifika sahibi olmalarını sağlıyoruz. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) ile yaptığımız ortak proje ile kadınlarımızı meme kanserinde erken teşhis için belli periyotlarda ücretsiz sağlık taramasından geçiriyoruz. Son zamanlarda artan boşanmaların önüne geçilmesi amacıyla açtığımız Evlilik Okulu projemizle de;  evlendirme memurluğumuza başvuran çiftlerimize nikah akitleri öncesinde iletişim, hukuk ve sağlık başlıklarında eğitim seminerleri veriyoruz. Sosyolog, psikolog ve aile hekimi tarafından verilen bu eğitimler ile çiftler arasındaki bağın daha da arttırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddetin önemli bir toplumsal yara olduğuna da ifade eden Başkan Tuna, bu yaranın hep birlikte sarılması gerektiğine dikkat çekerek: “Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, kadına yönelik şiddet konusunda mağdurlara destek olmak amacıyla hazırladığı “Değişim Atölyesi” projesinin ortağı olduk. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, bilinçlendirilmesi farkındalığın arttırılmasının amaçladığımız bu proje ile şiddet mağduru kadınlarımızın yaratıcı drama tekniği ile bireysel gelişimlerine destek olduk. Hiçbir gerekçe şiddetin haklı çıkmasına yol açamaz diye düşündük ve bu konuda da bir bilinçlendirme, farkındalık oluşturmak istedik ve ilçemizdeki kahvehanelerde seminerler de verdik” dedi.

Türk milletinin, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden ve değer veren bir medeniyete sahip olduğunu da  sözlerine ekleyen Başkan Tuna: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Dünyada hiçbir ulusun kadını, 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim' diyemez' sözleri ile kadınlara verdiği değeri en güzel şekilde ifade etmektedir. Bu vesileyle; ‘Cennet Anaların ayakları altındadır’ hadisine layık olan başta evlatlarını vatan savunmasında kaybeden şehit annelerimizin, tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.