GÜNDEM

TOROSLAR’DA ‘KADIN GÜÇLÜDÜR’ PANELİ

Haber Tarihi : 09/03/17

TOROSLAR’DA ‘KADIN GÜÇLÜDÜR’ PANELİ

Toroslar Belediyesi’nin; Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte düzenlediği ‘Kadın Güçlüdür’ paneli, yoğun ilgi gördü.

 Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kadın derneklerinin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 Moderatörlüğünü Kanal 33 Program yapımcısı Fatih Alkar’ın yaptığı panelde; Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Üyeleri; Dr. Sultan Karakucak, Nurgül Erkol Aydın, Gökçen Çakır ve Ümit Tekbaş bir sunum yaparak, sağlık, hukuk, iletişim ve girişimcilik konularında bilgiler aktardılar.

 Panelin açılış konuşması yapan Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Toroslar Belediyesi olarak kadınların daha sosyal ve girişimci bireyler olabilmeleri için göreve geldikleri günden bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 Türk milletinin, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyete sahip olduğunu da kaydeden Başkan Tuna, tüm kadınların, Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Tuna: “Özellikle bölgemizde yaşayan bütün kadınlarımızı daha öne çıkartmak amacıyla özel bir gayret sarf ediyoruz. Dinimizde, töremizde ve geleneklerimizde de kadınlarımızın çok özel bir yeri vardır. Tarihimizde devlet hakan ve hatun tarafından idare edilir ve fermanlar da ‘Hakan ve Hatun’ emrediyor şeklinde başlardı. Savaş anında sefere çıkıldığında devlet idaresini kadının yönettiği bir milletin evlatlarıyız biz. Ayrıca dinimizde de 'Cennet analarımızın ayakları altındadır' hadisi ile kadınların yeryüzündeki en kıymetli varlıklarımız olduğunun şüphesiz en açık göstergesidir. Bizler de Türk-İslam sentezinin bileşkesi olan bu tavrı devam ettirebilmek anlamında kadınlarımıza yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. 2005 yılında kurduğumuz Toroslar Teknik Eğitim ve Mesleki Eğitim kurslarımızla 17 bin insanımızı mesleki eğitimden geçirdik. Burada sadece mesleki eğitim vermedik. Dostlukların ve arkadaşlıkların kurulmasına da vesile olduk. Kurslarımıza gelen bayanlarımızın mutlu olarak ayrıldıklarını görüyorum ve çok güzel ifadeler duyuyorum. Böyle mutlu kadınlarımızı gördüğümüzde niyetin getirdiği sonuç diye düşünüyorum” dedi.

“Turunç Kadın Yaşam Merkezimiz ile Kadınlarımızın Yanında Olacağız”

Yunus Emre Kültür Merkezi’nin içerisinde oluşturdukları Turunç Kadın Yaşam Merkezi’nden de bahseden Başkan Tuna: “Sosyolog, psikolog, davranış bilimleri uzmanı, doktor, aile hekimi ve hukuk uzmanının görev aldığı Turunç Kadın Yaşam Merkezimizde çok güzel bir ekibimiz var. Burada kadınlarımıza destek olmak için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah attığımız bu fidan ileride çınar olacak. Amacımız, eski Türk toplumumuzda da var olan büyüğün küçüğe saygı gösterdiği sağlıklı bireylerin yetişmesidir” dedi.

“Meme Kanserinde Erken Teşhis için Kadınlarımızı Ücretsiz Sağlık Taramasından Geçireceğiz”

Son günlerde özellikle kadınlarda göğüs kanseriyle ilgili bulguların artması nedeniyle Sağlık Müdürlüğüyle ortaklaşa KETEM merkezi kurduklarını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin doğu kısmında bin metrekarelik bir bölümde mesleki eğitimlerin verileceği bir atölye yapmıştık. Ama son zamanlarda meme kanseri oranının artması nedeniyle orayı Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız bir proje ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) olarak düzenledik. Şu an bu merkez aktif olarak kullanılır bir vaziyettedir. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bölgemizdeki bütün kadınlarımızı, bu merkezde periyodik olarak taramadan geçirmeyi hedefliyoruz. Köyden kente tüm mahallelerimizden kadınlarımızı servisle alarak bu merkezimize getireceğiz. Kadınımızın sağlıklı, huzurlu ve mutlu olması demek geleceğe yönelik milletimizin de mutlu olması demektir. Sizin yetiştirdiğiniz bireyler bu toplumu oluşturacaktır. Sizler bizim baş tacımızsınız. Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi.

         Başkan Tuna, konuşmasının ardından, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz, Girişimci İş Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu ile konuşmacılara ve panelin moderatörlüğünü yapan Fatih Alkar’a teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

         Programın sonunda Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm katılımcılara karanfil ve çanta hediye etti.

Haberin videosu için tıklayınız