GÜNDEM

KİM DEMİŞ ERKEKLER, İĞNE OYASINDAN ANLAMAZ DİYE!

Haber Tarihi : 09/08/2021

KİM DEMİŞ ERKEKLER, İĞNE OYASINDAN ANLAMAZ DİYE!

"TORTEK'İN ERKEK KURSİYERLERİ İĞNE OYASINDA OLDUKÇA MARİFETLİ"

Toroslar Belediyesi'nin İğne Oyası Kursuna gelen erkek kursiyerler, marifetleriyle dikkat çekti.

Yaz tatillerini Güzelyayla Mahallesi'nde geçiren İlkokul Öğretmeni Oğuz Doğan ve Gıda Mühendisi Ümit Alptürker, hobi olarak katıldıkları İğne Oyası Kursunda yetenekleriyle kadınlara taş çıkarıyor.

Türk kültüründe el sanatları açısından önemli bir yer tutan iğne oyalarına bu kez erkek eli değdi. Toroslar Belediyesi'nin Güzelyayla Mahallesi'nde açtığı İğne Oyası Kursunda 12 kursiyerden ikisi erkek.

"Erkek, iğne oyası yapar mı?" düşüncesine, TORTEK atölyesine katılan erkek kursiyerler, en güzel yanıtı veriyor. Asıl meslekleri İlkokul öğretmeni olan Oğuz Doğan (48) ve Gıda Mühendisi Ümit Alptürker (48), hobi olarak başladıkları kursta yaz tatillerini iğne oyasının tekniklerini öğrenerek değerlendiriyor.

Doğan ve Alptürker, iğne oyasını ilmek ilmek işleyerek, erkeklerin de iğne oyası yapabileceklerini gösterdi.

Kursiyer Oğuz Doğan; "Kursları Merakımdan Ziyaret Ettim, Kursiyer Oldum"

Gaziantep'te ilkokul öğretmenliği yapan ve yaz tatilini Toroslar ilçesine bağlı Güzelyayla Mahallesi'nde geçiren Oğuz Doğan, Toroslar Belediyesi'nin açtığı iğne oyası kursunda Türk kültür ve geleneğinin en güzel şekilde yaşatıldığını ve bununla mutluluk duyduğunu söyledi.

Doğan; "Kurslara ziyaret amaçlı geldim. Burada yapılan el sanatları çalışmalarını görünce ben de yapmak istedim. Öğretmenimiz iğne oyasının tekniklerini en güzel şekilde bizlere gösteriyor. Yaylada çok güzel bir ortam var. Bu kurslarla insanlar birbiriyle kaynaşıyor, yeni hobiler ediniyor, örf ve adetlerimizin kalıcılığı sağlanıyor. Çok mutlu bir şekilde bu kursa katılıyorum. Zamanımızı en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Kursları açtığı için Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kursiyer Ümit Alptürker; "İğne Oyasının Tekniğini Öğreniyorum"

Kursa katılan Gıda Mühendisi Ümit Alptürker ise boş zamanlarını değerlendirdiğini ve kendisi için güzel bir aktive edindiğini belirterek, sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan bu kurslardan dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Alptürker; "Zürafa tekniği ile runner üzerine işleme yapıyorum. Öğretmenimizden bu tekniği öğrendim ve özveriyle devam ediyorum. Bu kurslar bizim için sosyal bir etkinlik oldu.  Buradaki diğer kursiyer arkadaşlarımızla da iletişim içinde iğne oyasını öğreniyoruz.  Severek yapıyor ve güzel zaman geçiriyoruz" diye konuştu.

Kadın kursiyerler de Başkan Yılmaz'a bu kursları açtığı için teşekkür ederek, ahşap boyama ve dikiş nakış kurslarının ardından iğne oyasını öğrendiklerini ve yaylada çok güzel zaman geçirdiklerini söylediler.

TORTEK İğne Oyası Eğiticisi Ümmü Güzel de 12 kursiyerinden ikisinin erkek olduğunu kaydederek, erkeklerin de bu işi kolayca öğrenebileceğinin en güzel örneğini sergilediklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; "Her Kursiyer Bizim İçin Bir Değerdir"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise hobi ve mesleki eğitim kurslarına kadınların yanı sıra erkeklerin de ilgisinin olmasının sevindirici olduğunu belirterek; "Hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatlarına güzel dokunuşlarla değer katıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz; "TORTEK atölyelerimiz ile kursiyerlerimizin bir yandan meslek sahibi olmasını sağlarken bir yandan da sanatsal ve kültürel gelişimlerine fayda olacak çalışmalar yapıyoruz. Kursiyerlerimizin hem güzel vakit geçirdiği hem de meslek edindiği bu eğitimlerimizden biri de İğne Oyası. Bu kursumuzda iki erkek kursiyerimizi de ağırlıyoruz. Oğuz ve Ümit Bey, yetenekleriyle erkeklerin de iğne oyası sanatında başarılı olabileceğinin en güzel örneği oldular. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.