GÜNDEM

BİNLERCE KİŞİ TOROSLAR’A KOŞTU

Haber Tarihi : 22/11/2021

BİNLERCE KİŞİ TOROSLAR’A KOŞTU

“Maraton Heyecanı Renkli Görüntülere Sahne Oldu”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, düzenlediği “Toroslar Uluslararası Yarı  Maraton” ile bir ilke daha imza attı.

Toroslar’a Koş” ve “Toroslar’ı Koşarak Keşfet” sloganıyla gerçekleştirilen yarı maratonda binlerce katılımcının yanı sıra 9 farklı ülkeden 38 profesyonel sporcu yer aldı.

21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik maraton,  3 kilometrelik halk koşusu, 200 metre özel sporcular, 100 metre çocuk maratonu olmak üzere 5 kategoride yapılan organizasyonda dereceye giren sporculara kupa ve toplamda 191 bin 700 TL para ödülü verildi.

Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nun, başlangıç ve bitiş noktası Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Meydanı oldu. Başkan Yılmaz tarafından başlatılan yarı maratonda vatandaşlar ve sporcular, renkli görüntüler oluşturdu.

Yarışlar, saat 09.00’da start aldı. Sporcular, yarı maratonda, Mersin’in diğer merkez ilçeleri olan Akdeniz ve Yenişehir’i de kapsayan bir güzergahtan geçerek koşuyu tamamladı.

Etkinliğe; MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Ömer Gürsoy, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri ve eski milli atlet Halil Akkaş, Türk atletizminin efsane isimleri Mehmet Terzi, Ahmet Altun, Osman Atakan Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları da katıldı.

BAŞKAN YILMAZ; “PANDEMİ DÖNEMİNDE HAREKETSİZ KALDIK, YARI MARATON İLE HAREKETLİLİĞE DİKKAT ÇEKTİK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, maratona Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok yerinden 7’den 77’ye binlerce sporcunun katıldığını ve bundan da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan pandemi döneminde insanların hareketsiz kaldığını ve bu nedenle yarı maratonu düzenlediklerini kaydeden Başkan Yılmaz; “Pandemi döneminde hareketsiz kaldık. Evden çıkamadık, spor yapamadık, yürüyemedik, koşamadık. Bunun psikolojik ve sosyolojik sonuçlarını ortadan kaldırmak, çocuklar, gençler ve her yaştan vatandaşı spora yönlendirme noktasında büyük faydaları var. Kentimizin tanıtımı açısında da faydası var. Yarı Maraton, Toroslarımızın, Mersinimizin doğal ve tarihi güzelliklerini tüm dünyaya göstermek için bir kazanım” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK; “BAŞKANIMIZ, MERSİNİMİZİ DÜNYAYA TANITTI”

Maratonda koşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a maraton geleneğini Mersin’de yaşattığı için teşekkür etti.

Şimşek; “Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından atletleri burada buluşturan Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz. Birçok Büyükşehir belediyesinin yapamadığı yarı maratonu dünya genelinde yaparak Toroslarımızı, Mersinimizi tanıttı” dedi.

KAYMAKAM ÇENET; “YARI MARATONDA HEP BİRLİKTE KOŞTUK”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, binlerce sporcunun yarıştığı Toroslar Uluslararası Yarı Maratonda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Herkesi bir araya getiren Toroslar Belediyemizin maratonunda biz de yer alarak koştuk. Başkanımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KOŞTULAR”

Başkan Yılmaz da maraton heyecanını kent protokolü ve vatandaşlarla birlikte 3 kilometrelik halk koşusunda koşarak yaşadı.

Davul ve zurna eşliğinde koşulan halk koşusunun katılımcılarından biri de İzmir’den Toroslar Uluslararası Yarı Maraton için gelen 72 yaşındaki Gazel Demiray oldu.

Koşusunu oynayarak tamamlayan Demiray, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a kendilerini böyle bir önemli bir organizasyonda buluşturduğu için teşekkür etti. Başkan Yılmaz da Demiray’ı tebrik ederek günün anısına madalya takdim etti.

Demiray da maraton sayesinde Mersin’i, Toroslar’ı keşfetme imkanına sahip olduğunu kaydederek, bundan sonra yapılacak maratonlara da katılacağını ifade etti.

“MARATON DEDE, O ÇOK İSTEDİĞİ MADALYASINI ALDI”

Toroslar Uluslararası Yarı Maratona uzun süredir hazırlanan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci de yarışlarda boy gösterdi. Mersin’de yaşayan ve Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen maratonlarda koşan Kahveci, yarışlarda dereceye giremedi ama azmiyle ve spora olan ilgisiyle tüm gençlere örnek oldu.

Başkan Yılmaz, yarı maratona katılarak renk katan ve maraton dede lakabıyla ünlenen Kahveci’ye teşekkür ederek, plaketini ve o çok istediği madalyasını da takdim etti.

Maratonda yarışan gençler de Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Hem sosyalleşme hem de sağlık açısından bu organizasyonların önemine değinen genç sporcular, etkinliklerin devamını diledi.

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle Toroslar’da ilk kez gerçekleştirilen yarı maratonda kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Başkan Yılmaz, programa katkı sunan katılımcılara ve Türk atletizminin efsane isimlerine de birer plaket vererek teşekkür etti.

“Bu maratonda koşan herkes madalya ve kupayı hak ediyor” diyen Başkan Yılmaz; “Ülkemizin ve dünyanın birçok yerinden Toroslarımıza, Mersinimize gelen misafirlerimize selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİREN ESKİ MİLLİ SPORCU GÖNCÜ; “KUPAYI KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN ALDIM”

Yarışmaya İzmir’den katılan 55 yaşındaki eski milli sporcu Birsen Kılıç Göncü ise aldığı kupayı, tüm kadınlara ithaf ettiğini kaydederek; “Böyle güzel bir organizasyonda koşmak benim için büyük bir onur. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Harika bir yarışma oldu, her şey çok güzeldi. Kupamı, Türkiye’deki tüm kadınlar adına kadına yönelik şiddetin ve ölümlerin olmadığı bir Türkiye için alıyorum. Spor yapmak çok güzel. Tüm kadınlara tavsiye ediyorum. Nefes aldığım sürece koşmaya devam edeceğim. İnşallah ekip olarak Toroslar’da yapılacak daha sonraki yarışlara da katılacağız” dedi.

Yarı Maratonda kategorilerine göre dereceye giren sporcular ise şöyle;

21 Kilometre Yarı Maraton erkekler; 1. Philip Kiprono Tarus, 2.Bernard Sang, 3. Getaye Gelaw

21 Kilometre Yarı Maraton kadınlar; 1. Pauline Esikon, 2. Pascalia Chepkogei, 3. Monica Cheruto

10 kilometre erkekler; 1. Fetene Alemu, 2. Ayetullah Aslanhan, 3. Tefera Geleta Ararsa

10 kilometre kadınlar; 1. İnci Kalkan, 2. Berfin Barışer, 3. Nursel Karataş.

Özel Sporcular 200 metre erkekler; 1. Cemal Çoban, 2. Mehmet Deniz, 3. Mevlüt Ekmez.

Özel sporcular 200 metre kadınlar; 1. Aslı Demirci, 2. Pınar Yedigöz, 3. Ayşe Kafes.