GÜNDEM

TOROSLAR’DA, BİRLİK VE BERABERLİK RÜZGÂRI ESTİ

Haber Tarihi : 10/12/2021

TOROSLAR’DA, BİRLİK VE BERABERLİK RÜZGÂRI ESTİ

Hayatı, kişiliği ve eserleriyle Türk Milleti’nin maneviyatında derin izler bırakan Hoca Ahmet Yesevi için Toroslar’da güzel bir vefa örneği sergilendi.

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” Konser ve Konferansı yoğun ilgi gördü.

Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Kaya Kuzucu, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda sahne alarak sesi ve yorumuyla Mersinlilerin gönül teline dokundu.

Deyimlerin okunduğu, Hoca Ahmet Yesevi’nin konuşulduğu etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sanatçı Kuzucu; “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na diye neden dedik? Eski hanelerde bir ocak bulunurdu. Ocak yandığında etrafında toplanılırdı. Ocak toplayıcıdır. Allah, ocağımızın ateşini hep yandırsın, dumanı hep tütsün. Varlığımız daim olsun” ifadelerinde bulunarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın da selamlarını iletti.

Vatan ve millet sevgisinin de öne çıktığı programa; MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanvekili Aydın Egin, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, MHP Mezitli İlçe Başkanı Kamil Durmuşoğlu, TÜRKAV Mersin Şube Başkanı Mustafa Yalçın, Toroslar Cem Evi Dedesi, Alevi Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, partililer, vatandaşlar ve gençler katıldı.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Sezer; “Ülkü Ocakları, Hoca Ahmet Yesevi’nin Ocağının Bugünkü Ateşinin Yandığı Yerdir”

Programın açılış konuşmasını Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer yaptı. Sezer, programa katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “900 yıldan beri Türk Milleti’nin manevi harcı olan Yesevilik anlayışını, Allah aşkını, Peygamber sevdasını iliklerine kadar yaşayan Hoca Ahmet Yesevi’nin kurduğu dergah da 21’inci yüzyılda Ülkü Ocakları’nda yaşatılmaktadır. Ülkü Ocakları, Hoca Ahmet Yesevi’nin ocağının bugünkü ateşinin yandığı yerdir. Hoca Ahmet Yesevi’nin alperenleri, gazi dervişleri Ülkü Ocakları’nda yaşamaktadır, yaşamaya da Allah’ın izniyle devam edecektir. Programımıza sunduğu katkılarından dolayı Genel Merkez sanatçımız Sayın Kaya Kuzucu’ya da teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz; “Gençlerimizin Milli ve Manevi Değerlerine Bağlı Olarak Yetişmelerini İstiyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da “Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na” Konser ve Konferans etkinliğini düzenleyen Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı’na teşekkür ederek; “Gençlerimizin, ahlak ve maneviyat önceliğinde milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerini istiyoruz. Bu anlamda Hoca Ahmet Yesevi’nin, geleceğimiz olan gençlerimiz tarafından tanınması ve anlaşılması açısından bu konferansın büyük önemi var” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, programa konseri ve konferansıyla renk katan sanatçı Kaya Kuzucu’ya da teşekkür etti.

MHP Mersin İl Başkanı Gölgeli; “Ülkü Ocaklarımızı Yaşatmak Bizlerin En Büyük Vazifesidir”

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ise vatan ve millet sevgisinin önemine dikkat çekerek; “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben şiarıyla yola çıktığımız dava arkadaşlarım, yetiştiğimiz Ülkü Ocakları’nı yaşatmak bizlerin en büyük vazifesidir” diye konuştu.

MHP MYK Üyesi Soydan; “Birliğimiz, Dirliğimiz Daim Olsun”

MHP MYK Üyesi Serdar Soydan da birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; “Allah, birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na programında değerli sanatçımız Kaya Kuzucu, konseri ve konferansıyla gönüllerimizi mest etti. Programı düzenleyen Mersin Ülkü Ocaklarımıza, katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” dedi.

Konser ve konferansın ardından Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından sanatçı Kaya Kuzucu’ya teşekkür edilerek, Orhun Kitabelerinin minyatür örneği ve çiçek takdim edildi.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer de programa sunduğu katkılarından dolayı Başkan Yılmaz’a bir teşekkür plaketi sundu.