GÜNDEM

BU KIRAATHANEDE ÇAYLAR, HAYRİYE HANIMDAN

Haber Tarihi : 27/12/2021

BU KIRAATHANEDE ÇAYLAR, HAYRİYE HANIMDAN

Toroslar’da Kıraathanede çaycılık yaparak erkek mesleği algısını başarıyla yıkan Hayriye Eroğlu, kadınların her alanda üretken olmasının önemine dikkat çekti.

Kadınlara sunduğu desteklerden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür eden Eroğlu; “Başkanımız, kadınların her zaman yanında. Projeler üreterek kadınları iş hayatına teşvik ettiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin’in Toroslar İlçesi’ndeki Akbelen Mahallesi’nde bulunan kıraathanede çaycılık yapan 54 yaşındaki Hayriye Eroğlu, kadınların evde oturması gerektiğini düşünenlere inat, “Bir kadının başaramayacağı hiçbir şey yok” diyerek, tüm kadınlara örnek oluyor.

Başkan Yılmaz, Eroğlu’nu Çay Ocağında Ziyaret Etti

Esnaf ve mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da kıraathanede hemşehrileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Kıraathanede çaycılık yapan Hayriye Eroğlu’nu da çay ocağının başında ziyaret eden Başkan Yılmaz; “Çaylara hanım eli değerse daha da güzel olur” diyerek,  tüm siparişleri yetiştirmeye çalışan Eroğlu’nu tebrik etti.

Eroğlu: “Herkesin Kolunda Bir Altın Bileziği Olmalı”

Aynı zamanda diyaliz hastası da olan Eroğlu; “Bir kadın olarak üretken olmayı seviyorum. Kabuğuma çekilmedim. Kıraathanede çalışmanın hiçbir zorluğu yok. Her kesimden insan geliyor buraya. Bütün kadınlara öneriyorum. Çalışsınlar. Herkesin bir mesleği, kolunda altın bileziği olsun. Hiç kimseye muhtaç olmasınlar. Ekonomik özgürlüklerini kazansınlar” dedi.

Kıraathaneye gelen vatandaşların ilk başta şaşırdıklarını ama zamanla alıştıklarını belirten Eroğlu; “Kıraathaneler sadece oyun oynanan yerler değil. Buraya gelenler her şeyi paylaşıyorlar. Türkiye’nin gündemi burada konuşuluyor. Bu mesleği yaptığım için mutluyum” ifadelerini kullandı.

"Atsız Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”

Toroslar Belediyesi’nin Gönül Bağı Projesi kapsamında hayata geçirdiği Gönül Bağı Kadın Danışma Birimi’nin çalışmalarını da yakından takip ettiğini ve bu çalışmaların kendisi için de bir ilham kaynağı olduğunu kaydeden Eroğlu; “Atsız Başkanımızdan çok memnunuz. Hayatın her alanında kadının güçlenmesine yönelik adımlar attığı için kendisinden Allah razı olsun. Çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz; “Kadın Mutlu Olursa, Toplum da Mutlu ve Huzurlu Olur

Başkan Yılmaz da ilçenin geleceğine yön verecek projelerini oluştururken her zaman kadınlardan destek alan bir anlayışı benimsediklerini söyledi

“Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif ve üretken olmasını destekliyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Kadınların iş hayatındaki adımlarını hızlandıran mesleki eğitim kurslarımız ve Kariyer Merkezimiz, ücretsiz düzenlediğimiz kültür, sanat ve spor kurslarımız ve birçok projemizle kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki toplumun en birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadının elinin değdiği her yerde ve her işte başarı vardır” dedi.

Başkan Yılmaz; “Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızda, 46 branşta kadınlara meslek öğretiyor, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. 54 yaşındaki Hayriye Eroğlu da istenirse başarılamayacak iş olmadığını emekleriyle göstererek, tüm kadınlara örnek oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.