GÜNDEM

TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI TOROSLAR’DA, DOLU DOLU ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Haber Tarihi : 07/06/2022

TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI TOROSLAR’DA, DOLU DOLU ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Başkan Yılmaz, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte ilçede fidan dikim etkinliğine katılarak; “Ülkemizde eş zamanlı olarak yapılan bu etkinliğin ayrı bir güzelliği ve önemi var. Birlikteliğimizin gücünü, organizasyon yeteneğimizi ve hareket kabiliyetimizi ortaya koyuyoruz” dedi.

Mersin’in Toroslar İlçesinde, 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası dolu dolu etkinliklerle kutlandı.

Çevreye olan duyarlı çalışmalarının yanı sıra “Sıfır Atık” seferberliğinde Türkiye’nin öncü ilçelerinden biri olmayı başaran Toroslar Belediyesi, bu yılki teması “Sıfır Atık” olarak belirlenen hafta kapsamında doğada dönüşümü zor olan atıkların temizliğinin ardından fidan dikim etkinliğiyle de önemli bir mesaj verdi.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi gereğince,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinasyonunda tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikler ile Toroslar’da da iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin artırılmasına dikkat çekildi.

Bu kapsamda Mersin Valiliği himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi’nce fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Doğasıyla, yeşiliyle dikkat çeken Toroslar’da iklim değişikliğine neden olan karbon salınımını en aza indirgemek için karbon yutakları oluşturuldu.

Korukent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Şehir Hastanesi Ağaçlandırma Projesi Sahasında yapılan fidan dikim etkinliğine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Yılmaz; “Ağaçlandırma Çalışmalarını Son Derece Önemsiyoruz”

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; ağaçlandırma çalışmaları yaparken, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmeyi de ihmal etmediklerini belirterek; “Amacımız bu duyarlılığı daha fazla artırmak” ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Toroslar’da bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Başkan Yılmaz; “Valimiz kısa süre önce şehrimizde göreve başladı. Hemen de çalışmalarıyla dikkat çekti. Önceki Valimiz Sayın Ali İhsan Su Mersinimizde çok güzel hizmetler gerçekleştirdi. Kendisi şimdi Diyarbakır’da devletimize, milletimize hizmet ediyorlar. Yeni Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan da şehrimize geldiği gün önce şehit ailesini ziyaret etti ve ardından çiftçilerimizle bir araya geldi. Allah razı olsun. Milletimizle el ele, gönül gönüle çalışma azmimizi, motivasyonumuzu daha da kuvvetlendirdi. Hep beraber çok daha güzel işler yapacağımıza canı gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

“Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için ağaçlarımızı korumalı ve daha çok ağaçlandırma çalışmalarına önem vermeliyiz” diyen Başkan Yılmaz; “Cumhurbaşkanlığımızın genelgesiyle yürürlüğe giren Türkiye Çevre Haftası kapsamında ülkemizin dört bir yanında eş zamanlı olarak binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Kanada’dan sonra ormancılıkta, ağaç dikmede, yetiştirmede ve korumada en başarılı ülkeler arasında geliyoruz. Tüm Türkiye’de, tüm teşkilatların aynı anda ağaç dikmesinin, aynı adımı atmasının ayrı bir güzelliği ve önemi var. Birlikteliğimizin gücünü, organizasyon yeteneğimizi ve hareket kabiliyetimizi ortaya koyuyoruz. Bu etkinliği son derece önemsiyoruz” diye konuştu.

Vali Pehlivan; “Çevre, Duyarlılık ve Hassasiyet Gerektiren Bir Konu”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise etkinliğe ev sahipliği yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, Toroslar Kaymakamlığı’na ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Resmi gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “Türkiye Çevre Haftası” konulu genelgenin yürürlüğe girdiğini belirten Mersin Valisi Pehlivan; “Bu genelge doğrultusunda; Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran tarihinin içinde bulunduğu hafta artık her yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanacak.Türkiye Çevre Haftası’nın bu yılki teması “Sıfır Atık” olarak belirlendi. “Sıfır Atık” ile ilgili çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız genel koordinasyonunda; illerde Valiliklerimiz himayesinde il Müdürlükleri, ilçelerde ise Kaymakamlıklarımız ve ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla sürdürülüyor” şeklinde konuştu.

Çevrenin korunmasının, duyarlılık ve hassasiyet gerektiren bir konu olduğunu kaydeden Vali Pehlivan; “Çevre ile ilgili hassasiyetler gündeme geldiğinde faydalan ama koru diyoruz. Çevreye, ağaca, bitkiye, yeşile gözümüz gibi bakalım, onların yaşam kaynağımız ve geleceğimiz olduğunu asla unutmayalım. Bu haftanın iyiliklere ve bu konudaki bilincin artırılmasına vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Türkiye Çevre Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte fidanlar; Vali Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.