GÜNDEM

MERSİN İDMAN YURDU 97 YAŞINDA!

Haber Tarihi : 17/08/2022

MERSİN İDMAN YURDU 97 YAŞINDA!

BAŞKAN YILMAZ; “MERSİN İDMAN YURDU, KENTİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kentin takımı Mersin İdman Yurdu’nun kuruluşunun 97’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Mersin İdman Yurdu Meydanı’nda gerçekleşen kutlama etkinliğinde taraftarın coşkulu tezahüratıyla karşılanan Başkan Yılmaz, yeni sezonda Yeni Mersin İdman Yurdu adıyla devam edecek olan takımın heyecanına ortak oldu.

KULÜP BAŞKANI SALTIK; “TÜM KENTİ HEP BERABER KENETLENMEYE DAVET EDİYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Yeni Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Metin Saltık yaptı.

“Şimdi yükselme zamanı” diyen Kulüp Başkanı Saltık, Mersin İdman Yurdu’nun 97. yıl dönümünü kutlayarak; “Yönetimimiz ile birlikte söz verdiğimiz Mersin İdman Yurdu adını yeniden yerine getirmiş olmaktan dolayı Mersin şehri adına çok mutluyuz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Oluşturacağımız sinerji ile daha fazla çalışarak, daha fazla fedakarlık yaparak hak ettiğimiz yere hep birlikte kavuşacağız. Mersin İdman Yurdu hepimizin ortak sevdasıdır. Kol kola, el ele şampiyonluk için söz veriyoruz” dedi.

KIRMIZI ŞEYTANLAR, BAŞKAN YILMAZ’A “BÜYÜK BAŞKAN” TEZAHÜRATI İLE TEŞEKKÜR ETTİ

Göreve geldiği günden bugüne kadar İçel İdman Yurdu’na; tesis tahsis ederek ve binlerce taraftar ile destek vererek, takımın yanında olan Başkan Yılmaz’a taraftarlardan da teşekkür gecikmedi.

Mersin İdman Yurdu’nun 97. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında kırmızı şeytanlar, “Büyük Başkan”, “Bu taraftar seninle gurur duyuyor” sloganları atarak Başkan Yılmaz’a takıma sunduğu her türlü desteğinden dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN YILMAZ; “YETER Kİ BİR OLALIM, BERABER OLALIM”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Mersin İdman Yurdu’nun 97. yılını coşkuyla kutlamanın büyük heyecanını yaşadıklarını belirterek; “Mersin İdman Yurdumuz, 100. yılında inşallah Süper Lig’de olacak” dedi.

“Takımımızı, hep birlikte el ele vererek yükselteceğiz” diyen Başkan Yılmaz, Mersin İdman Yurdu’nun tarihi bir değer olduğuna da dikkat çekerek; “Çok şükür ki Mersinimizin böyle büyük bir değeri ve Mersin İdman Yurdu markası var. Değişik siyasi görüşlere sahip olabiliriz. Farklı mezhep ve dinden olabiliriz. Ancak Mersin İdman Yurdu, Mersin’de doğan ve doyan herkesin takımıdır. Anka kuşu gibi küllerinden doğmaya çalışan Mersin İdman Yurdu’na güç veren, emek sarf eden Sayın Başkanımız Metin Saltık’ı ve değerli yönetimini tebrik ediyorum. Hem Toroslar Belediye Başkanı olarak hem de bir Mersinli olarak kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Takımımız, emin adımlarla ilerliyor. Mersin İdman Yurdu, 1925 yılında Üsteğmen Hasan Tahsin, bir kısım bürokrat ve esnaf tarafından kuruldu ve bugüne kadar geldi. 15 yıl birinci ligde mücadele etti ve Mersin’e güzel günler gösterdi. Allah’ın izniyle biz bir ve beraber oldukça daha güzel günler göreceğiz. 1925 yılından bugüne kadar Mersin İdman Yurdu’na can veren, emek veren,  alın teri akıtan, aramızdan ayrılan tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Onlar Mersinimiz için çalıştılar. Yaşamını Mersin İdman Yurdu’na adamış olan sevgili büyüğümüz Hacı Bayram Birinci’ye ve hayatta olan tüm büyüklerimize de teşekkür ediyorum. Biz de Metin Başkanımızın başlattığı ateşe inandık, heyecanlandık.  Takımımızla birlikte serüvene girdik. Geçen sezon Ankara’da talihsiz bir maç yaşadık. Üzüldük ama yeni bir sezon başlıyor. Sayın Kulüp Başkanımız 7 tane transfer yaptı ve iki tane daha yapacak inşallah” diye konuştu.

Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezimiz, Mersin İdman Yurdumuzun Bu Sezon da Hizmetinde Olacak”

İçel İdman Yurdu Spor Kulübü’ne konaklama ve antrenman yapabilecekleri Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezindeki tesisi tahsis ettiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, her hafta 100 genci İçel İdman Yurdu’nun evinde oynadığı maçlarda ağırladıklarını ve Toroslar’dan taraftarları servislerle maça götürdüklerini de söyledi.

Başkan Yılmaz, yeni sezonda da Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’ni Mersin İdman Yurdu’na tahsis ettiklerini kaydederek; “Bu şehrin çocuğu olarak Mersin İdman Yurdumuza hep destek verdik ve destek vermeye devam edeceğiz. Yeter ki bir ve beraber olalım. İnşallah şampiyonluğu yine hep birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

VALİ PEHLİVAN; “MERSİN İDMAN YURDU’NUN NESİLDEN NESİLE OMUZLARDA TAŞINMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Mersin İdman Yurdu’nun 97. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak; “Mersin İdman Yurdu’nun daha nice yıllar başarılara imza atmasını ve bu kulübün nesilden nesile omuzlarda en yukarılara taşınmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.