GÜNDEM

TOROSLAR ZABITASI, ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GEÇİT VERMİYOR

Haber Tarihi : 28/09/2022

TOROSLAR ZABITASI, ÇEVRE KİRLİLİĞİNE GEÇİT VERMİYOR

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerinin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak uygulamalara da geçit vermiyor.

İlçe genelinde yol ve kaldırım işgalinin önüne geçmek için işyerlerine yönelik denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, semt pazarlarında da etiket, tartı ve tezgâh önlüğü kontrolü yaptı.

Ekipler, reklam tabelası, tezgâh, masa ve sandalye gibi malzemelerin yol ve kaldırımlarda bulunmasına izin verilmeyeceğini belirtirken, engelliler için oluşturulan alanlar üzerine park eden motorlu vasıta sahiplerinden de gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Denetimlerde; kaldırımlarda ürün ve malzemelerini sergileyerek yayaların kullanım alanını daraltan, ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine aykırı davranan işletme sahiplerine de uyarılarda bulunuldu.

Başkan Yılmaz; “Müsaade Etmeyeceğiz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kaldırımların yayaların ortak kullanım alanı olduğunu belirterek, yol ve kaldırım işgali yapan esnafa müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Kaldırımlara gelişigüzel konulan malzemeler bir yandan kötü görüntü oluşturuyor bir yandan da vatandaşlarımızın kaldırımları kullanmalarını zorlaştırıyor. Toroslar Belediyesi olarak hemşehrilerimizin huzur ve can güvenliğini tehdit edecek hiçbir işgale geçit vermeyeceğiz. Bu noktada ekiplerimiz, ilçemiz genelinde denetimlerini sürdürüyor. Konuya duyarlılık gösteren esnafımıza teşekkür ederiz. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımız, istek ve taleplerini belediyemizin 0324 322 72 00 numaralı telefonunu arayarak iletebilirler” diye konuştu.