GÜNDEM

TOROSLAR’DAN, ANITKABİR’E 550 KM PEDAL ÇEVİRECEKLER

Haber Tarihi : 05/11/2022

TOROSLAR’DAN, ANITKABİR’E 550 KM PEDAL ÇEVİRECEKLER

Toroslar Belediyesinin paydaşı olduğu “10 Kasım Ata’ya Saygı” etkinliği kapsamında ‘Pedala Engel Yok’ Projesiyle 550 kilometrelik yolu pedallayarak geçecek olan aralarında 3 görme engelli sporcunun da bulunduğu 13 kişilik ekip, 10 Kasım günü Ata’nın huzurunda olacak.

Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) üyeleri, Toroslar Belediyesinin desteğiyle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümü dolayısıyla 550 kilometre pedal çevirecek.

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen “10 Kasım Ata’ya Saygı” etkinliği ve ‘Pedala Engel Yok’ Projesi ile 10 Kasım’da Anıtkabir’e Türk Bayrağını gururla asmak üzere yola çıkan ekip, Toroslar Belediyesinin önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

3 görme engelli, 4 kadın pilot ve 6 tandem pilotu olmak üzere 13 kişilik ekibin yer aldığı proje ile toplumda duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna ulaştırmaları için Türk Bayrağı teslim edildi.

MERBİSDER BAŞKANI UYGUN; “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

MERBİSDER Başkanı Süleyman Uygun ise geleneksel hale getirdikleri “10 Kasım Ata’ya Saygı” etkinliği çerçevesinde düzenledikleri  “Pedala Engel Yok” Projesine destek veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti

“Engelli arkadaşlarımızla engelleri aşacağız, kadınlarımızla kadının gücünü ve bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstereceğiz” diyen Dernek Başkanı Uygun; “3 görme engelli arkadaşımız, 4 kadın pilotumuz ve 6 tandem pilotumuz ile birlikte Toroslar Belediyesinin önünden hareket ederek ortalama 550 kilometre pedallayacağız.10 Kasım sabahı Atamızın huzurunda olacağız inşallah. Bu projeyi gerçekleştirmekten dolayı ekibim ve ben çok gururluyuz. 10 Kasım’da tüm şehirlerden gelen sporcularla buluşacağız ve Mersinimizden selamlarımızı ileteceğiz. Bu projeye değerli desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz,  tüm ekibe hayırlı yolculuklar dileyerek; “Sporcularımız, 550 kilometrelik uzun ve zorlu bir yolculuğa çıktılar. Ama bu parkuru Atamıza olan sevgi ve bağlılıklarıyla kolaylıkla aşacaklarına inanıyorum. Sporcularımızla gurur duyuyoruz ve her zaman yanlarındayız. Bu etkinliğe katılan, gönlüyle, kalbiyle pedal çeviren herkese teşekkür ediyorum.  Atamızın ebediyete intikalinin 84.yıldönümü vesilesiyle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.