GÜNDEM

3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞALIM!

Haber Tarihi : 02/01/2023

3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞALIM!

BAŞKAN YILMAZ; “ZAFERİMİZ, SEVİNCİMİZ, COŞKUMUZ BİR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101.’inci yıl dönümünde düzenleyecekleri Zafer Yürüyüşü’ne tüm Mersin halkını davet etti.

Başkan Yılmaz; “Tüm Türkiye’ye birlik ve beraberliğimizin en güzel mesajını verdiğimiz o muhteşem yürüyüş karesinde, 7’den 70’e herkesin olmasını istiyoruz” dedi.

“Yürüyüş, Saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı Önünden Başlayacak”

Toroslar Belediyesinin; bu yıl Mersin Valiliği ile birlikte düzenleyeceği 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, 3 Ocak Salı günü (Yarın) saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayacak.

Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Metropol Kavşağı, Fasih Kayabalı Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, Kurtuluş Kavşağı ve Sahil Yolu güzergâhından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan geleneksel yürüyüşte, binlerce Mersinli kalpaklarıyla, bayraklarıyla omuz omuza yürüyerek atalarının mirasına sahip çıkacak.

ÜNLÜ TARİHÇİ İLBER ORTAYLI, 3 OCAK’TA TOROSLAR’DA

Toroslar Belediyesi, 3 Ocak kutlamaları çerçevesinde ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı Toroslar’da ağırlayacak.

Ülkemizin tarih atlası Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi” konulu söyleşiyle Mersinlilerle buluşacak. Söyleşi, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün ardından saat 13.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

“ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZE ve PROF. DR. İLBER ORTAYLI’NIN KONUK OLACAĞI SÖYLEŞİYE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nü bu yıl da büyük bir coşku ve gururla gerçekleştireceklerini belirten Başkan Yılmaz; “Tüm halkımızı, bu değerli günün bir parçası olmak üzere 3 Ocak 2023 Salı günü sabahı saat 08.00’da Zafer Yürüyüşümüze, saat 13.00’da Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı konuk edeceğimiz söyleşiye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin altın sayfalarına yazılan Kurtuluş Savaşı’nda Mersin mücadelesinin önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “3 Ocak, destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız” sözünden hareketle kentimizin sembolü haline gelen Zafer Yürüyüşü’nde herkesi tek yürek, tek nefes olmaya davet ediyoruz. Marşlar ve mehteran eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar hep birlikte yürüyeceğiz. Zaferimiz, sevincimiz, coşkumuz bir! 101 yıl önce canları pahasına bizlerin geleceğine sahip çıkan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Mersin’de Türk bayrağından başka bir bayrak dalgalanmasın diye canını siper eden tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Güzel Mersinimizin 3 Ocak Zafer Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.