GÜNDEM

BAŞKAN YILMAZ, GENÇLERE ŞANLI TARİHİMİZİ ANLATTI!

Haber Tarihi : 12/01/2023

BAŞKAN YILMAZ, GENÇLERE ŞANLI TARİHİMİZİ ANLATTI!

2023 TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU’NUN ÖNEMİNE DEĞİNEN BAŞKAN YILMAZ; “GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençleri Buluklu Mahallesi’ndeki Kuvayımiliye Karargâhı’nda ağırlayarak, “Kuvayi Milliye” semineri verdi.

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, yönetim kurulu üyeleri ve gençlerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, milli mücadele döneminde Mersin’de atalarımızın verdiği kahramanlıkları anlattı, 2023 Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nun önemine vurgu yaptı.

“BAKTIĞIMIZ YER, LİDERİMİZİN PARMAĞININ UCUDUR”

Gençlere milli şuur aşılanması açısından bu etkinliklerin önemine değinen Başkan Yılmaz, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay’a ve yönetimine teşekkür ederek; “Baktığımız yer, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin parmağının ucudur. Oraya bakacağız ve hizamızı oradan alacağız” dedi.

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği olan fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan tarihi binada gençlerle buluşmanın önemine değinen Başkan Yılmaz, sunumunu sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdi.

Kuvayi Milliye Seminerine; MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Mersin Gençlik Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nihat Yılmaz, MHP Mersin eski İl Başkanı Mustafa Tece, Mersin Ülkü Ocakları eski Başkanı Erol Albayrak da katıldı.

“TARIK BUĞRA’NIN “KÜÇÜK AĞA” ROMANINDAN KUVAYI MİLLİYE ÖRNEKLERİ VERDİ”

Başkan Yılmaz, usta kalem Tarık Buğra’nın aynı adlı romanından uyarlanan ve Akşehir Yöresi’nde geçen “Küçük Ağa” dizisinden de örnekler vererek, milli mücadele döneminin ekonomik, sosyal ve kültürel sıkıntılarının yansımalarını da gençlerden iyi anlamalarını istedi.

Kurtuluş Savaşı’nın başlamasıyla gelişen Kuvvayı Milliye ruhunun ortaya çıkışı ve millî mücadele ruhunun gelişmesinin önemine vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Kuvayı Milliye nedir? Tarık Buğra’nın kaleme aldığı “Küçük Ağa” romanı Akşehir’de demircilik yapan Çolak Salih’ten bahseder. Burada dedelerimizin psikolojik olarak neler yaşadığını anlayabiliriz. TRT’nin Web sitesinden bu diziye ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK İÇİN MERSİN’İN AYRI BİR ÖNEMİ VAR”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Mersin’in ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz; “Dedelerimiz, Fransızla mücadeleyi tercih ettiler ve bu şekilde vatanımızı kurtardılar. İşgalden yaklaşık 40 gün önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mersin’i ziyaret etti. Atatürk; “Kuvayı Milliye Müfrezelerini kuvvetlendirin, dağlarda silah yığını yapın” talimatı verdi. Mersinle ilgileniyor, seviyor ve önemsiyor. 10 defa Mersin’e gelmiştir” diye konuştu.

“ERMENİ ÇETELERİ ÇOK BÜYÜK CİNAYETLER İŞLEDİ”

Mücadelenin önce doğuda Ermeni Çeteleri ile Türk vatandaşları arasında başladığını belirten Başkan Yılmaz; “Ermeni Çeteleri, çok büyük cinayetler işlediler ve baskınlar yaptılar. Bunların üzerine milli duygular uyandı ve kuvayı milliye ortaya çıktı. Kuvayı Milliye, milli kuvvetler demek. O zaman, siyaset, ticaret, hayat, farklı gruplar var. Ama her şeyi bir tarafa bıraktılar, üstün değerde birleştiler. Kuvayı Milliye hareketi,  vatan kurtulduktan sonra anlaşılması verilen mücadele kadar önemli. Biz de Buluklu Mahallemizdeki 200 yıllık tarihi binayı restore ettik. Kuvayımilliye Karargahımızı kurarak milli mücadeleyi aynı şekilde daha geniş imkanlarla sürdüreceğiz” dedi.

“HER 3 OCAK’TA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Mersin’in düşman işgalinden kurtulmasının ardından atalarımızın kuvayı milliye ruhuyla yürüdüğü gibi Zafer Yürüyüşü’nü aynı heyecanla gerçekleştirdiklerini ve bunu gelecek nesillere aynı şekilde aktaracaklarını da kaydeden Başkan Yılmaz; “Bugün vatan savunması gerekirse, Fransız askerler yine limana çıksa kim mücadele eder? Bizler mücadele ederiz” dedi.

“SIKINTILI ZAMANLARDA ÖNCE LİDERİMİZİN PARMAK UCUNA BAKARIZ”

“Biz, sıkıntılı zamanlarda önce liderimiz Devlet Bahçeli’ye, onun parmağının ucuna bakarız” diyen Başkan Yılmaz; “Liderimiz, bu toplumun seçtiği liderdir.  Kitleye, topluluğa yön veren liderdir. Bizim babamızdır. Bizi sever, şefkat gösterir. Bizim iyi olmamızı ister. En iyisini takip eder, bilir yapar ve biz de ona uyarız. Bu hep böyle olmuştur. Lider en çok sıkıntılı zamanlarda lazımdır. Liderimizin parmağının ucuna bakarız, sisli havalarda daha çok bakar ve ararız. Ben, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin her cümlesini okurum, her konuşmasını izlerim” şeklinde konuştu.

“TARİHİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türk Devleti’nin binlerce yıldır var olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Sayısız imparatorluk ve ülke kurulmuş. Öne çıkmış 16 devlet var. Biz milletin devamıyız. Biz, mücadelenin, akışın, nehrin damlalarıyız. Bizim görevimiz bu nehri, daha güçlü ve etkili kılmak. Böyle bakacağız. Sizler ve bizler, Oğuzhan ile, Fatih ile Atilla ile aynı hizadayız. Bugün de bu devleti kuran milletimizin acıları, mutlulukları, heyecanları, değerleri, umutları, mücadelesi ve kızıl elması var. Bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Teşkilatın önemine de vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Partimiz MHP genel merkezimiz, Ülkü Ocakları bizim teşkilatımızdır. Teşkilatın değerleri vardır. Bizi var eden teşkilatımızdır. Her ne olursa olsun aktif ve canlı olur” dedi.

“TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI, HEDEFLEDİĞİMİZ, ARZULADIĞIMIZ GÖRÜNTÜDÜR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nde aile fotoğrafına da sinevizyonda yer veren Başkan Yılmaz; “Bu fotoğraf çok önemli. Türk Devletleri Teşkilatı. Hedeflediğimiz ve arzuladığımız görüntüdür. Türk milletinin güçlü olması için Türk Devletleri Teşkilatı’nın da güçlü olması gerekir. 1932’ye kadar Atatürk’ün hazırladığı müdafaa gereği tüm Türk dünyasıyla birlikte tarih yazıldı. Türk dünyasını anlayarak, algılayarak, tarihi anlamımız gerekir. Böylelikle Türk Devletleri Teşkilatı’nı ve Turan’ı anlarız” şeklinde konuştu.

“LİDERİMİZ, MİLLİ ŞUURUN VE SAĞDUYUNUN SESİDİR”

Başkan Yılmaz, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın, MHP Genel Başkanı ve Türkmen Beyi Devlet Bahçeli’ye, Türkiye’nin Yunanistan’a ait adalara sahip olduğunu gösteren bir harita hediye ettiğini de hatırlatarak; “Bu da bir manifesto. Bizim liderimiz, milli şuurun, sağduyunun sesidir. Türk’ün düşüneceğini yaparız. Bizim gücümüz, organize olma kabiliyetimizdir” dedi.

Seminerin ardından Başkan Yılmaz, gençlere Kuvayı Milliye Karargahı’nı gezdirerek, onlardan çok çalışmalarını, güzel yerlere gelmelerini ve tarih şuurunu iyi anlamalarını istedi.

Daha sonra Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a ve MHP MYK Üyesi Serdar Soydan’a, ülkü ocaklarının takvimini takdim etti.

Başkan Yılmaz da gençlere, seminere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, hediye verdi.