GÜNDEM

TOROSLAR, SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI TEYAKKUZA GEÇTİ

Haber Tarihi : 24/05/2023

TOROSLAR, SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI TEYAKKUZA GEÇTİ

BAŞKAN YILMAZ, BAKAN NEBATİ ve KENT PROTOKOLÜYLE BİRLİKTE SELDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

 “TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ile birlikte sel felaketinden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Selden etkilenen yerlerden Selçuklar ve Tozkoparan Mahalleleri’nde incelemeler yapılarak, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelinen ziyaretlerde, yaraların bir an önce sarılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Ziyaretlere, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan da eşlik etti.

 “HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Mersin’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkili oldu. Toroslar Belediyesinin Acil Durum Afet Ekibi, sabahın erken saatlerine kadar teyakkuz halinde çalıştı.

İhbarları anında değerlendiren ekipler, şiddetli yağıştan kaynaklı yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti, vatandaşların imdadına yetişti.

Bazı noktalarda oluşan su taşkınlarına karşı iş makineleriyle hızlı bir şekilde müdahale eden ekipler; ilçe genelindeki su giderlerini temizledi, ev ve iş yerlerinde su tahliyesi yaptı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da sağanak yağış sırası ve sonrası vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, Acil Durum Afet Ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Sel felaketinden etkilenen mahallelerde yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya gelerek Acil Durum Afet ekiplerinden bilgiler alan Başkan Yılmaz, Meteorolojiden gelen uyarı üzerine teyakkuza geçtiklerini kaydederek; “Öncelikle selden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kentimizde dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağıştan dolayı meydana gelen olumsuzluklara ekiplerimiz anında müdahale ederek sorunların büyümesine engel oldu. Sağanak yağışın ardından Sayın Bakanımız Nureddin Nebati, Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve kent protokolümüz ile birlikte selden etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ederek, yanlarında olduk. Gerekli tüm önlemleri aldık. Yaraların bir an önce sarılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Toroslar Belediyesi Acil Durum Afet ekiplerinin 7/24 görev başında olduğunu belirten Başkan Yılmaz, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşların belediyenin 0324 322 72 00 numaralı telefonunu arayabileceklerini söyledi