GÜNDEM

TOROSLAR’IN YAZ SPOR OKULLARINDA HEDEF; 10 BİN

Haber Tarihi : 13/06/17

TOROSLAR’IN YAZ SPOR OKULLARINDA HEDEF; 10 BİN ÇOCUK

-Yaz sezonuna hazırlanan Olimpik yüzme havuzundaki bakım çalışmalarını inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna;  yüzme, futbol ve basketbol başta olmak üzere geçen yıl 6 bin çocuk ve gencin yararlandığı Toroslar Belediyesi Yaz spor Okulları’nda bu yıl 10 bin çocuğa eğitim verme hedefi koydu.

Toroslar Belediyesi’nin Çukurova Mahallesi’ndeki 18 bin metrekare alanda iki yıl önce hizmete açtığı olimpik yüzme havuzu, bu yıl da yüzme öğrenmek isteyenlere kapılarını açıyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte 12 Haziran Pazartesi günü ilk etabı başlayacak yüzme kursları öncesinde tesis; temizlik ve bakım çalışmalarına alınarak sezona hazırlanıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da,  olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen temizlik, çim biçme ve bakım çalışmalarını yerinde inceledi.

Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla açtıkları Yaz Spor Okullarında hedeflerinin geçen yıl 6 bin olan katılım sayısını 10 bine çıkarmak olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna: “7-18 yaş aralığında olanların faydalanabileceği yüzme kurslarımızı, okulların kapanmasıyla birlikte 12 Haziran Pazartesi günü başlatıyoruz. Sezona hazırladığımız olimpik yüzme havuzumuzda temizlik ve bakım çalışmalarını gerçekleştiriyor ve hijyen kurallarına büyük önem veriyoruz. Geçen yıl 4 bin çocuk ve gencimiz burada temel yüzme eğitimlerini aldılar. Bunun yanı sıra futbol branşında da 10 tesisimiz hazır. Basketbol kurslarımızın da kayıtlarını almaya başladık. Geçen yıl yüzme ile birlikte 6 bin çocuğumuzu futbol ve basketbol kurslarına tabi tutarak eğitim vermiştik. Bu yıl da hedefimiz 10 bin çocuğumuzun spor eğitimi almasıdır” dedi.

Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi Yaz Spor Okullarına kayıt yaptırmak isteyenlerin Çukurova Mahallesi’ndeki olimpik yüzme havuzu tesisinin içerisindeki Spor İşleri Koordinatörlüğüne başvurabileceklerini ya da tesisin 0324 324 18 65 numaralı telefonuna arayarak bilgi alabileceklerini de belirterek, futbol ve basketbol branşının kayıtlarının aynı zamanda Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda da yapıldığını söyledi.

Yaz spor okullarından faydalanacak kursiyerlere her yıl olduğu gibi bu yıl da servis imkanı da sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Tuna: “Amacımız, özellikle çocuklarımızın yaz tatillerini eğlenerek ve spor yaparak değerlendirmelerini ve özellikle kötü alışkanlıklar içerisine girmemelerini sağlamaktır. Bu nedenle yaz spor okullarımıza büyük önem veriyoruz. Sporun merkezi olan Toroslarımızda, onların hocalarımızın nezaretinde hangi branşta spor yapmak istiyorlarsa o branşta daha yükselmelerini ve tüm aktivitelerimizden yararlanmalarını istiyoruz” dedi.