GÜNDEM

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız:

Haber Tarihi : 17/07/2024

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız:

“İÇİNDE ÖLDÜRME OLAN BİR ÇÖZÜMÜ KABUL ETMİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, sokakta yaşayan canlıların “ötenazi” adı altında öldürülmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Toroslar Belediyesi olarak sokaklarda yaşayan canlıların kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin yapılacağı bir bakım merkezi kurmak için harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Yıldız, “Bizce çözüm yolu belli: Kısırlaştır, aşıla, popülasyonu azalt ve yerinde yaşat. Toplumumuzun vicdanında yara açmayacak, bununla beraber şehirlerimizin daha güvenli olmasını sağlayacak çözüm budur. İçinde öldürme olan bir çözümü kabul etmiyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyelere sokaklarda yaşayan köpekleri öldürme işinin verilmesini, öldürme işini kabul etmeyen belediyelere ceza verilmesini de içeren yasa teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldız, içinde herhangi bir canlının öldürülmesinin yer aldığı bir düzenlemeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

“BU SORUNU İNSANİ VE MEDENİ BİÇİMDE ÇÖZEBİLİRİZ”

“Sokakta yaşayan canlıların uyutma, ötenazi ya da başka bir tanımlama adı altında öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil” diyen Başkan Yıldız, “Belediye başkanları olarak her canlının belediye başkanıyız, her canlının yaşam hakkına saygımız var. Bu sorunu insani, medeni biçimde çözebiliriz. TBMM'nin bu konuda vicdanları rahatlatacak bir karar alacağına inanıyorum” dedi.

KISIRLAŞTIR, AŞILA, SAYIYI AZALT, YERİNDE YAŞAT

Yasa tartışmaları devam ederken Toroslar Belediyesi olarak geçici bakım ve rehabilitasyon merkezi kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Yıldız, Orman Bölge Müdürlüğünden yer tahsisi talep ettiklerini söyledi.

Yıldız, “Geçici bakım ve rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma ve aşılama yapacağız.  Sokakta yaşayan canları kayıt altına alacağız.  Uygun olanları sahiplendireceğiz.  Bizce çözüm yolu belli: Kısırlaştır, aşıla, popülasyonu azalt ve yerinde yaşat. Toplumumuzun vicdanında yara açmayacak, bununla beraber şehirlerimizin daha güvenli olmasını sağlayacak çözüm bu. Bunun dışında, içinde öldürme olan bir çözümü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.