GÜNDEM

BAŞKAN YILDIZ: “GEÇMİŞ DÖNEMDEN KALAN BORÇLARA VE VERGİ KESİNTİLERİNE RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Haber Tarihi : 19/07/2024

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız:

“GEÇMİŞ DÖNEMDEN KALAN BORÇLARA VE VERGİ KESİNTİLERİNE RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Toroslar Belediyesinin Mart 2023 döneminden başlayan ve günümüze kadar gelen yaklaşık 24 Milyon liralık vergi borcunun, hiçbir uyarı yapılmadan merkezi yönetim bütçesinden gelen paydan tek seferde kesildiğini söyledi.

Başkan Yıldız, Mersin’de yayla turizmin en fazla rağbet gören mahallelerinden biri olan Gözne Mahallesi’ndeki yol düzenleme çalışmalarını inceledi ve vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı.

“YÜZÜ GÜLEN, NEFES ALAN, MODERN, ÇAĞDAŞ, YAŞANABİLİR TOROSLAR’I HEP  BİRLİKTE İNŞA ETME FİKRİNDEN BİR ADIM GERİ ATMIYORUZ”

Burada bir açıklama yapan Başkan Yıldız, önceki dönemden kalan borçlar ve vergi kesintilerine rağmen hizmetlerin aksatılmayacağını ve halkın beklentilerine uygun bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Başkan Yıldız, “Belediyemizin vergi dairesine olan borçları, 15 aydır tahsil edilemeyen, önceki dönemden devraldığımız borçların önemli bir kısmı Temmuz ayı gelirlerimizden 32 milyon TL olarak kesildi. Ama tüm bunlara rağmen yılmayacağız. Söz verdiğimiz gibi görevimizi, halkımızın istekleri doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Gözne Mahallesi’nde yağmur sonrası yürünemez hale gelen yolların onarıldığını vurgulayan Başkan Yıldız, “Nüfusumuz kışın 3 bin iken yazın 50 binlere, hafta sonları ise 60 binlere çıkıyor. Yaylalarımız, küçük bir il nüfusuna ulaşıyor. Hem yapılan kasti kesintiler hem de bütçemizin kısıtlı olmasına rağmen yaylalarımızdaki çalışmalarımızı önemli oranda belli bir noktaya taşıdık” diye konuştu.

“BELEDİYEMİZ YAZ NÜFUSUNUN ARTIŞIYLA ZORLANIYOR AMA BİZ BUNU DA BAŞARIYORUZ”

Başkan Yıldız, belediyenin örgüt şemasının 350 bin nüfusa göre organize edildiğini, ancak yazın nüfusun en az üç ay boyunca iki katına çıktığını kaydetti.  Başkan Yıldız, “Kışın iki kamyon çöp toplarken, yazın her gün 14 kamyon çöp toplamak zorunda kalıyoruz. Yani bizim dozerlerimiz, çöp kamyonlarımız, işçi sayımız ve bütçemiz Toroslar’da yaşayan 350 bin nüfusa göre ayarlanmış durumda. Yazın 700 bin nüfusa hizmet etmek zorunda kalıyoruz. Belediyemize ciddi bir yük getirmekle beraber biz bunu başarıyoruz. Ancak bunun sürdürülebilir bir tarafı yok” diyerek, yayla turizmiyle ilgili yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

“VERGİLERİ ZAMANINDA VE GERÇEK DEĞERLERİ ÜZERİNDEN YATIRMALIYIZ”

Konut sahiplerine emlak vergilerini zamanında ödemeleri ve konutların gerçek değerleri üzerinden beyan edilmesi gerektiği çağrısında bulunan Başkan Yıldız, “Yaylarımızda lüks konutların önemli bir kısmı gerçek değerler üzerinden beyan edilmemiş durumda. Tüm konutlarımızı gerçek değerler üzerinden beyan edelim ve mutlaka vergilerimizi yatıralım. Bunun için tek gelir kaynağımız, emlak vergisinden alacağımız paylar ve vergiler. Bu konuda halkımızdan hassasiyet bekliyorum. Borçlarımızı en kısa zamanda gidereceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarımızı ödemeye başladık ve ödeyeceğiz. Toroslar Belediyesi olarak bu sokaklarımızı en kısa zamanda bu kente, bu evlere ve hemşehrilerimize yakışır şekilde düzenleyeceğiz. Yaşam standardını, kaliteyi ve konforu daha da yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR HİZMETLERDEN MEMNUN”

Vatandaşlar da Başkan Yıldız’ın hizmetleri yakından takip etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yaz aylarında yaylalarımızda güzel vakit geçiriyoruz. Belediyemizin de yanımızda olması bizleri mutlu ediyor. Çok şükür mahallelerimizdeki eksikler tamamlanıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyoruz” dedi.