GÜNDEM

Belediyenin gelirine el konuldu, başkan ve meclis üyeleri temizlik için sahaya indi

Haber Tarihi : 20/07/2024

Belediyenin gelirine el konuldu,  başkan ve meclis üyeleri temizlik için sahaya indi

“Gerekirse halkımızla beraber sokaklarımızı temizleriz”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, senelerdir yeterli temizlik hizmeti alamayan mahallelerde temizlik seferberliği başlattı. Geçmiş dönemden kalan vergi borçları nedeniyle belediyenin İller Bankasından gelen paylarına el konulduğunu ifade eden Başkan Yıldız, “Ama bu bizim çalışmalarımızı ve hizmet aşkımızı durdurmayacak.  Gerekirse biz halkımızla beraber sokaklarımızı temizleyeceğiz” dedi.

31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde Toroslar Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız, önceki dönemlerde yeterli oranda temizlik hizmeti alamayan mahallelerde uygulanacak temizlik seferberliğine Alsancak ve Demirtaş mahallelerinden başladı.

Çok sayıda temizlik işçisi ve temizlik aracı sabah erken saatlerden itibaren her iki mahallenin tüm sokaklarına girdi, adeta dipköşe temizlik yaptı.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da hem mahalle sakinleri arasında farkındalık yaratmak hem de belediyenin İller Bankasından gelen parasına Maliye Bakanlığınca el konulmasına dikkat çekmek için temizlik çalışmalarına katıldı.

Başkan Yıldız, encümen ve meclis üyeleriyle birlikte eldivenlerini taktı,  sokak aralarında atıkların toplanmasına yardım etti ve vatandaşlara çevreyi temiz tutmaları, çöp konteynerlerini kullanmaları konusunda paylaşımda bulundu.

Başkan Yıldız, etkinliğin ardından mahalle sakinleriyle sohbet etti ve neden böyle bir temizlik seferberliği başlattıklarını anlattı.

Başkan Yıldız,  “Bu mahallelerde bugüne kadar, belediyemiz kurulduğu günden bugüne kadar yeteri kadar vermesi gereken standart belediyecilik hizmetini vermemiş. Zaten buraya girdiğimizde de vatandaşlardan bu sitemleri duyuyoruz” dedi.

Vatandaşların temizlik konusunda daha hassas olmasını isteyen Başkan Yıldız, “Temiz olabilmenin birinci koşullu aslında temiz bırakmaktan geçiyor. Çöplerin mutlaka poşetlenerek konteynırlara atılması gerekiyor. Mahallemizdeki kontenynir bir kısım koku vesaire yayıyor olabilir bunlarla ilgili belediyemiz bir çalışma yapıyor. Özellikle Alsancak ve Demirtaş’taki konteynırlarımızın tamamını yenilemek üzere bir çalışma yaptık. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde buraya yeni sıfır kontenynırlerı getirip bırakacağız. Halkımızın da mutlaka çöplerini bu konteynırlara paketlenmiş bir şekilde atmalarını rica ediyorum. Çünkü bunların içindeki organik atıkları, yani yemek atıklarımız vesaire sağa sola veya boş arsalara bıraktığımızda hemen ardından mahalledeki hayvanlar tarafından parçalanıyor ve bu organik çöp bütün mahalleye yayılıyor. Bu sinek yapıyor bu koku yapıyor. Dolayısıyla halkımızın da temizlik konusunda hassas olması gerektiği kanaatindeyim ve ben bunu bilhassa kendilerinden rica ediyorum” dedi.

“İLLER BANKASI PAYIMIZIN BÜYÜK KISMINA EL KONULDU AMA HİZMETİ AKSATMAYACAĞIZ”

Merkezi hükümetin, belediyelerin gelirlerine toplu şekilde bloke koyması uygulamasına da değinen Başkan Yıldız,  “Belediyelerimizin gelirleri önemli oranda geçmiş dönem ve yıllardan vergi ve sigorta borçları nedeniyle kesilmeye başlandı. Ama bu bizim çalışmalarımızı ve hizmet aşkımızı durdurmayacak. Defaatla söyledik, yine söylüyoruz. Gerekirse biz kendi halkımızla beraber hep beraber sokaklarımızı temizleyeceğiz. Bütün bütçe tasarruflarına rağmen,  paramızın önemli kısmına İller Bankası tarafından el konulmuş olmasına rağmen biz gerekirse halkımızla beraber, personellerimizle beraber, belediye meclis üyelerimizle, mahalle muhtarlarımızla birlikte kendi mahallelerimizi baştan aşağıya temizleyeceğiz. Yani Toroslar halkı, burada mutlaka hak ettiği hizmeti alacak. Temiz bir mahallede hep beraber yaşayacağız.  Temiz bir ortamda yaşamaya devam edeceğiz ama kesinlikle ve kesinlikle hizmetleri durdurmayacağız” dedi.

Demirtaş Mahalle Muhtarı Abdulselam Aksu, mahallelerde başlatılan kapsamlı temizlik çalışmasının Toroslar halkı adına önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekerek, “Toroslar Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız’a teşekkür ederim. Belediye Başkanımızın bu çalışmasıyla daha güzel bir Demirtaş Mahallesi’nde yaşayacağız” dedi.

Alsancak Mahalle Muhtarı Mustafa Ataş da Başkan Yıldız’a ve ekibine teşekkür ederek, “Geleneksel hale gelecek olan temizlik seferberliği uygulamasından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mahallemiz inşallah daha da temiz olacak” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri de en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu söyleyerek, el ele verip sokakların daha temiz kalması için tüm vatandaşların gayret göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.