GÜNDEM

MESK’TEN, BAŞKAN TUNA’YA PLAKET

Haber Tarihi : 27/07/17

Mersin Motosiklet Spor Kulübü (MESK) Başkanı Ganim Umu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret ederek bir teşekkür

Mersin Motosiklet Spor Kulübü (MESK) Başkanı Ganim Umu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret ederek bir teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Tuna’ya geçtiğimiz hafta sonu Aydıncık’ta düzenlenen 1’inci Aydıncık Motosiklet Festivali’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eden Umu, Başkan Tuna’nın motor sporlarına olan katkılarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

MESK Başkanı Ganim Umu; Toroslar Belediyesi’nin Korukent Mahallesi’nde yapımına devam ettiği Drag Pisti’nin Türkiye’nin en büyük pisti olma özelliği taşıdığını da ifade ederek: “Aydıncık İlçemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz Motosiklet Festivali’ne Toroslar Belediyemizin destekleri oldu. Kurulduğu günden bu yana kulübümüzün her daim yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız bizlere ve kentimize Türkiye’nin en büyük, dünyada ise ikinci olma özelliği taşıyan gece yarış sistemli Drag Pisti’ni kazandırmak için gece gündüz çalışmaktadır. Yapımı devam eden Drag Pisti’ni ülkemize ve tüm dünyaya tanıtımı noktasına bizlerde üzerimize düşeni yapacağız. Amacımız başta Toroslar İlçemiz ve Mersinimiz olmak üzere ülkemizin adını dünyadaki tüm motor sporları camiasına duyurmaktır. İnşallah pistimiz tamamlandığı zaman Türkiye Motosiklet Federasyonu yarış takviminde en az 4 yarışı Mersinimizde gerçekleştireceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise 2014-2019 projeleri arasında yer alan Drag Pisti’ni önümüzdeki yıl tamamlamayı planladıklarını kaydetti. Başkan Tuna: “Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan pistimiz Türkiye’nin en büyük Drag Pisti olma özelliğini taşıyor. Ayrıca dünyada sadece Amerika’da bulunan gece yarış sisteminin çok daha kapsamlı hali Türkiye’de yalnızca bizim pistimizde olacak. Bu doğrultuda da arkadaşlarımız gerekli araştırmaları yapıyorlar. Eğer bu sistemi de uygulayabilirsek otomobil ve motosiklet tutkunları hem gece hem de gündüz yarışlarını rahatlıkla izleyebilecekler” dedi.