GÜNDEM

TOROSLAR'DA TENİS KURSLARININ AÇILIŞI YAPILDI

Haber Tarihi : 02/08/17

BAŞKAN TUNA; “TOROSLAR’DA GELECEĞİN TENİSÇİLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Toroslar Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında bu yıl ilk kez başlattığı Tenis Kurlarının açılışı düzenlenen bir törenle yapıldı.

Çağdaşkent Mahallesi’ndeki 3 Ocak Spor Kompleksi’nde bulunan tenis sahasında gerçekleştirilen açılışa; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref  Bolat ve mahalle muhtarları, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm spor branşlarında olduğu gibi tenisin de Toroslar’da geliştirilmesi ve çocukların bu spora erken yaşlarda başlaması için tenis kursları açtıklarını belirterek; “İnşallah burada geleceğin tenisçilerini yetiştireceğiz” dedi.

Profesyonel eğitmenlerin eşliğinde 6 grup halinde verilecek ve 7-12 yaş arasındaki çocukların faydalanabileceği ücretsiz kurslara; 218 kişinin kayıt yaptırdığını belirten Başkan Tuna;  amaçlarının çocukların kötü alışkanlıklardan korunması ve sporu sevmeleri olduğunu söyledi.

Başkan Tuna; “Belediye Başkanlığı görevine geldiğim ilk zamanlarda Toroslar’a nasip olursa tenis ve tiyatroyu getireceğiz demiştik. İlk projelerimizden biri olan ve tenis kortlarının yer aldığı Çağdaşkent Mahallemizde 3 Ocak Spor Kompleksimizi inşa ettik. Tenis, eğitim, uğraşı isteyen ve ailelerin de çocuklarıyla ilgilenmesi gereken özellikli bir spor branşı. Tenis kortlarımızın bulunduğu 3 Ocak Spor Kompleksimizde başlattığımız bu eğitimlerimizi inşallah gelecek yıl Güneykent Mahallemizdeki Anafartalar Spor Kompleksimizde de yapmayı planlıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak özellikle yaz aylarında hedefimiz 10 bin çocuğumuzu istedikleri spor branşında ve spor merkezlerimizde eğitmektir. Allah’a şükürler olsun ki kendi gayretlerimizle alt yapı anlamında her branşta zeminler oluşturduk. Çalışanlarımızla üreterek çok güzel projeler ortaya koyduk. İşte ilk göz ağrımız olan 3 Ocak Spor Kompleksi de bu projelerimizden bir tanesidir. Çağdaşkent Mahallemizde yaptığımız yatırım ve projelerle burayı daha yaşanılabilir ve özellikli bir merkez haline getirdik. İşte bu merkezlerimizde enerji dolu olan çocuklarımızı sporla buluşturuyoruz. Gençlerimizin eğer o enerjilerini boşaltmazsak ve deşarj etmezsek bu çocuklarımız kötü arkadaşlıklar edinerek yanlış ortamlar içerisine girebilirler.Onun için spor çok önemli bir aktivitedir.Hedefimiz bu yıl 6 bin çocuğumuzu yüzmede, binin üzerinde çocuğumuzu futbol okullarımızda, 218 çocuğumuzu teniste  eğiteceğiz.6 grup halinde her gün 19.00-21.00 saatleri arasında vereceğimiz tenis kurslarımızda kursiyerlerimize tenis sporunun tüm tekniklerini öğreteceğiz” dedi.

 

 

         Başkan Tuna, belediyecilikte uyguladıkları ilgi, bilgi ve takip formülünün çocuklar üzerinde de etkili olduğuna dikkat çekerek; “Her zaman söylüyoruz. Çocuk yetiştirirken ilgi, bilgi ve takip çok önemli bir formül.Çocuğunuzla ilgili olacaksınız, onu yetiştirirken bilgili olacaksınız ve takip edeceksiniz. Bu üç formülü bir araya getirdiğimizde çocuklarımız Türk aile yapısına yakışan ve bu milletin değerleriyle özümlenmiş birer birey olacaklardır. Spor okullarımıza katılan çocuklarımızın ailelerinin duyarlı olduklarını ve onları yalnız bırakmadıklarını görüyoruz. Çocuklarımızın da sırtlarında bir spor çantası ile spor tesislerimize geldiklerini ve yeni arkadaşlıklar kurduklarını görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Hocalarımızın nezaretinde hep birlikte çocuklarımızı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  ifade ettiği gibi sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur esasıyla yetiştirmeye devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize spor ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

         Başkan Tuna, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte tenis kurslarına katılan tüm sporculara tişört dağıttı.

         Programın sonunda tüm sporcularla ve aileleriyle fotoğraf çekilerek, sohbet eden Başkan Tuna daha sonra raketi eline alarak tenis antrenörleri ve kursiyerlerle tenis oynadı.