GÜNDEM

TOROSLAR’DA 4’ÜNCÜ GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ

Haber Tarihi : 15/08/17

TOROSLAR’DA 4’ÜNCÜ GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ

Toroslar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümünü, bu yıl da 4’üncüsünü düzenleyeceği Karakucak Güreşleri ile taçlandıracak.

Soğucak Mahallesi Güreş Alanında;  minikler ve yıldızlar kategorilerinde yapılacak müsabakalar, 19 Ağustos Cumartesi günü saat:14.00’de başlayacak.

Miniklerde 26 ile 59 kilogram, yıldızlarda ise 39 ile 85+ kilogram arası gerçekleştirilecek güreş organizasyonunda; birincilere 800 TL, ikincilere 600 TL ve üçüncülere ise 300 TL ödül verilecek.

Aynı gün sabah saat:09.00’da tartıların başlayacağı organizasyon ile ilgili bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, geleneksel karakucak güreşleri ile ata sporu güreşi gelecek kuşaklara sevdirmek için bu tür organizasyonlara önem verdiklerini söyledi.

Müsabakaya Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katılacağını kaydeden Başkan Tuna, 19 Ağustos’ta Soğucak’ta güreş müsabakalarını izlemeye tüm sporseverleri davet etti.

Başkan Tuna; “Bu yıl 95’inci yıldönümünü kutlayacağımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kapsayan Zafer Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Karakucak güreş müsabakası da bu etkinlerden bir tanesidir. Amacımız, unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızdan ata sporu güreşi yaşatmak ve geliştirmektir. Müsabakalara katılacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.