GÜNDEM

AYRANCI MEVKİİ YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Haber Tarihi : 07/09/17

TOROSLAR’DAN AYRANCI’YA YAPAY ŞELALE VE ESTETİK GÖRÜNÜM

Toroslar Belediyesi’nin, Gözne yolu üzerinde bulunan Ayrancı mevkiinde oluşturduğu yapay şelale ve çevresinde yaptığı dekorasyon ve yenile çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Dinlenme alanı ve doğal yayla suyu ile tanınan Ayrancı mevkii, yapay şelalenin yanı sıra yan tarafında bulunan binada gerçekleştirilen ahşap dış cephe uygulaması ve zeminine döşenen kaplama taş ile daha estetik bir görünüme kavuştu.

 Ayrancı’yı ziyaret ederek, şelale önünde hatıra fotoğraf çektiren ve güzel anlarını ölümsüzleştiren vatandaşlarla sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslarımız; doğal güzellikleri, yaylaları ve yemek kültürünün yanında tarihi yapısıyla da ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Tarihi ve turistik mekanlarda gerçekleştirdiğimiz düzenleme ve yenileme çalışmalarımızla ilçemize gelen ziyaretçilerin en çok ilgisini ise eski tarihi dokuların korunması çekiyor. Bunun yanı sıra kent estetiğine yaptığımız yeni dokunuşlarla ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. Ayrancı mevkiimizde, Gözne yolu güzergahımız üzerinde bulunan ve vatandaşlarımızın sürekli dinlenmek amacıyla uğradığı bir mekandı. Burayı daha estetik ve güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla düzenleme ve yenileme çalışmaları yaptık. Burada oluşturduğumuz yapay şelalemiz de farklı bir görünüm kazandırdı. Ayrıca şelalenin yan tarafında atıl halde bulunan binayı da ahşap dış cephe uygulaması ile yeniliyoruz. Işıklandırmasını da yaptığımız yapay şelalemiz, gece gündüz demeden vatandaşlarımızın ilgisini görüyor” dedi.