GÜNDEM

BAŞKAN TUNA’DAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA ANLAMLI ZİYARET

Haber Tarihi : 07/09/17

BAŞKAN TUNA’DAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA ANLAMLI ZİYARET

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Onkoloji bölümünde tedavi gören lösemi hastası çocukları ziyaret ederek, bisiklet hediye etti.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kansere Gülümse Derneği Akdeniz Bölge Temsilciliği’nin işbirliği ile birlikte yapılan bisiklet takdimi sırasında hastalara ve yakınlarına acil şifalar dileyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, tedavi gören çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet etti.

Başkan Tuna, ziyaretin ardından hastanenin toplantı salonuna geçerek; Kansere Gülümse Derneği Akdeniz Bölge Temsilcisi Feride Gökçay ve dernek üyeleri ile Onkoloji bölümünde görevli uzman doktor ve hemşireler ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Kansere Gülümse Derneği Akdeniz Bölge Temsilcisi Feride Gökçay, sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile derneğe sunduğu her türlü destek ve katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Tuğbars Bozkurt da Onkoloji bölümüne yapılan ziyaretlerin kanser hastası çocukları çok memnun ettiğini ve onlara büyük moral kaynağı olduğunu ifade etti.

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise sağlığın hayatımızdaki en önemli unsur olduğuna vurgu yaparak, çalışma yol haritalarında sağlık, eğitim ve gençliğin ön planda yer aldığını söyledi.

Onkoloji bölümüne yaptığı ziyaretler esnasında çocukların yüzündeki mutluluğu paylaştıklarını kaydeden Başkan Tuna; “Göreve geldiğimiz 2004 yılından beri ortaya koyduğumuz çalışma yol haritamızda; sağlık, eğitim ve gençlik dedik ve bunun üzerine yoğunlaştık. Sağlık, hayatımızdaki en önemli unsurdur. Sağlık olmadan ne unvanın, ne kariyerin ne de paranın hiçbir anlamı yoktur. Bu anlamda Toroslarımızı sağlık alanında en yoğun şekilde hizmet verilen bir merkez yaptık. Özellikle lösemili hastalarımızla ilgili bu konuda mücadele veren ve destek olan Kansere Gülümse Derneğimizin her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. Doktorlarımızın da ifade ettikleri gibi her hastalığın tedavisinde ve iyileşmesindeki en önemli etkenlerden bir moraldir. Bugün, lösemi hastası çocuklarımıza yaptığımız ziyaretin onların yüzlerine bir mutluluk olarak yansıdığını gördük. Onların yanında olduğumuzu hissettirebilmek de bizleri daha da mutlu etti. İnşallah bu moral onların daha hızlı iyileşmelerine vesile olur. Bundan sonraki süreçte de sağlık alanında yapacağımız çalışmalarımız artarak devam edecektir. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kısa adı TADEM olan Toroslar Aile Danışma Merkezimizin yanı sıra Halkkent Mahallemizde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) kadınlarımızı iki yılda bir periyodik olarak kanser taramasından geçirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili kadınlarımızı servislerimizle evlerinden alarak bu merkezimize getiriyoruz. Uzmanlarımızın da ifade ettiği gibi amacımız, erken teşhis ile tedavinin daha başarılı olmasıdır. Biz burada çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz. Kurumlarla birlikte çalışmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’  mantığını öne çıkartan bir anlayışa sahibiz. Bundan sonra da bu tarzımız ve yolumuz hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu vesileyle; Lösemi hastalarının tedavisinde büyük emeği olan uzman doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Duyarlı vatandaşlarımızdan da çocuklarımızı ziyaret etmelerini ve destek vermelerini bekliyoruz. Rabbim, hastalarımıza acil şifalar versin” dedi.