GÜNDEM

TOROSLAR’DA AŞURE ETKİNLİĞİ

Haber Tarihi : 25/10/17

TOROSLAR’DA AŞURE ETKİNLİĞİ

Toroslar Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’nin bu yıl 9’uncusunu organize ettiği aşure etkinliği, yoğun bir katılımla yapıldı.

Çağdaşkent Mahallesi’ndeki Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli, kendilerine sunduğu desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

“Biz Büyük bir Toroslar Ailesiyiz”

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Muharrem Ayı’nın ve aşure etkinliğinin hayırlara vesile olmasını dileyerek,  Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesiyle bu yıl 9’uncusunu düzenledikleri aşure etkinliğinde de bir ve beraber olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Programda emeği olan Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şube Başkanı Hüseyin Değerli ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Tuna,; “Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler; dinidir, bayrağıdır, vatan toprağıdır, manevi değerleri ve milli kültürüdür. Bu değerleri boşalttığınızda millet olma özelliğini kaybedersiniz. Sadece maddenin ve materyalin peşinde koşan bir topluluk haline getirilirsiniz. Millet olarak değişik etnik kökenlerden oluşabiliriz ama bizim adımız üst kimlikte Türk Milleti’dir. Bu milletin adında bir çiçek bahçesi gibiyiz. İnsanlar, inanışlarından dolayı ayrı düşürülmemelidir. Bin yıldır birlikte yaşadığımız bu coğrafyada bizim üzerimize kurulan birçok senaryolar var. Emperyalist güçlerin hayali; üç tarafı denizlerle çevrili , jeopolitik olarak çok merkezde bulunan bu coğrafyadaki insanları ayırıp, bölüp , yönetme anlayışıdır. Ama bunu hiçbir zaman başarmadılar ve başaramayacaklardır. Biz birlik ve beraberliğimizle bizi ayırmaya çalışan aramızdaki ayrık otlarına bunu asla müsaade etmeyeceğiz. Bu etkinlikte de güzel bir fotoğraf karesi verdiniz. Toroslarımızda göreve geldiğimiz günden beri hasımları hısım yapacağız, Aynı sevinçte, dertte bir ve beraber olacağız diyerek iddialı sözler söylemiştik. Şükürler olsun ki dünden bugüne acıda, sevinçte birlikte olduk. Nihayetinde  biz koskocaman bir Toroslar ailesi olduk” dedi.

“10 Kasım’da, Canlı Atatürk Portresi için 10 Bin Gönüllüyü Cumhuriyet Meydanımıza Bekliyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü olan 10 Kasım günü Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda, 10 bin gönüllü ile dünyanın en büyük canlı Atatürk portresini oluşturulacaklarını sözlerine ekleyerek, tüm Mersin halkından bu tarihi ana eşlik etmeleri için katılım istedi.

Başkan Tuna; “Bizi birleştiren en değerli unsurlardan bir tanesi de cumhuriyetimizin ışığında, al bayrağımızın gölgesinde hür ve bağımsız yaşıyorsak bu coğrafyayı bize emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Kentimizde 1496 yılından bu yana 22 bin metrekare alanda ikinci  cumhuriyet meydanını yapmak bize nasip oldu.En son olarak Anıtkabir’de 5 bin 900 kişiyle yapılan en büyük canlı Atatürk Portresini, inşallah Toroslarımızda Çağdaşkent Mahallemizdeki Toroslar Cumhuriyet Meydanımızda sizlere inanarak ve güvenerek yapacağız.10 Kasım’da Toroslar Cumhuriyet Meydanımıza 10 bin gönüllüyü bekliyoruz” dedi.

Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de Muharrem Ayı’nın ve aşurenin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin bir simgesi olduğunu vurgulayarak, programda emeği geçen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’ne teşekkür etti.

Kaymakam Şahin; “Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Aşure de bu birliğimizin timsali olur inşallah. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, kazanlarda pişirilen aşureler protokol üyelerine ve katılımcılara ikram edilirken, deyiş ve türkülerin okunmasıyla devam eden programın sonunda Başkan Tuna, sanatçılara programa sundukları katkılarından dolayı teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.