GÜNDEM

ÖYKÜLER, MERSİN’İN KURTULUŞU’NU ANLATACAK

Haber Tarihi : 03/11/17

TOROSLAR'DAN, 3 OCAK MERSİN'İN KURTULUŞU KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI

Toroslar Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu Öykü Yarışması düzenliyor.

Her yıl geleneksel olarak 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, ata sporumuz Cirit Gösterisi ve şiir yarışması ile kutlamalara ayrı bir renk katan Toroslar Belediyesi, bu yıl ilk defa düzenlenecek öykü yarışması ile de etkinlikleri taçlandıracak.

Mersin Yazarlar Derneği’nin (MEYAD) işbirliğinde yapılacak yarışmaya, 18 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabilecek.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; milli, manevi ve kültürel değerleri kaybetmemek adına bu etkinliklere önem verdiklerini belirterek, amaçlarının tarih şuurunu genç nesillere aşılamak olduğunu söyledi.

3 Ocak günü’nün de kentimiz için bu anlamda önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında hazırladığımız ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu Öykü Yarışması ile amacımız; güzel kentimiz Mersin’in kolay kurtulmadığını ve kolay kurulmadığını çocuklarımıza ve gençlerimize aktarabilmek ve tarih şuurunu unutturmamaktır” dedi.

Ödül olarak; birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilecek olan yarışmaya katılmak isteyenler öykülerini; 15 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Mersin Yazarlar Derneği’ne (MEYAD) ulaştırabilirler ve  yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.toroslar-bld.gov.tr    ve www.mersinyazarlardernegi.org  adreslerinden de ulaşabilirler.