GÜNDEM

10 BİN KİŞİYLE ATAMIZA KOŞUYORUZ

Haber Tarihi : 07/11/17

MERSİN; 10 KASIM’DA TOROSLAR CUMHURİYET ALANI’NDA BULUŞACAK

Toroslar Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü olan 10 Kasım’da, 10 bin gönüllü ile dünyanın en büyük ‘Canlı Atatürk Portresini’ oluşturacak.

 Guinness yetkilerinin de izleyeceği etkinlikte yer almak için kayıt yaptıran kişi sayısı 9 bine ulaştı. Tarihe tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, 10 Kasım Cuma günü saat:07.00’de Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, Atamızın gözlerini yumduğu saat:09.05’te Atatürk Portresini canlandıracak.

Öte yandan, Atatürk Portresinde yer almak isteyen gönüllü vatandaşlar, Toroslar Belediyesi yetkilileri tarafından ‘10 bin kişiyle Atamıza Koşuyoruz” sloganıyla kentin çeşitli yerleri ile alışveriş merkezlerinde açılan stantlarda kayıtlarını yaptırarak, bu eşsiz görüntünün bir parçası olmanın heyecanını yaşayacaklar.

Merkez ve çevre ilçelerden 7’den 70’e tüm vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının destek vereceği bu dev organizasyonda yer alacak olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirten gönüllü vatandaşlar; siyasi görüşleri ne olursa olsun herkesin bu etkinliğe sahip çıkmasını istediler.

Mersin’de böyle bir organizasyonu düzenlediği için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür eden vatandaşlar; “Mersin’de 10 Kasım’da Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek rekor denemesindeki bu etkinlik ile Ulu Önderimiz Atatürk’e duyduğumuz saygı ve sevginin hiç bitmeyeceğini tüm dünyaya da haykırmış olacağız. Atamıza saygımız çok fazla ama bu duygularla daha da artıyor. Toroslar Belediyemizin bu etkinliği ile 10 Kasım’da Atamızı O’na yakışır bir şekilde anacağız. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya böyle bir organizasyonu düzenlenmesinden ve insanlarımızı bu şekilde yönlendirmesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız Hamit Tuna’nın her zaman arkasındayız ve büyük bir grupla desteklerimizi sunacağız. Bizler de etkinlik ile ilgili bütün çevremize, komşularımıza duyuru ilanlarını dağıtarak, katılımları yönünde destek istiyoruz. Konu, Atatürk olunca zaten yok deme şansımız yok. Tabi ki seve seve katılacağız” diyerek düşüncelerini belirttiler.