GÜNDEM

KKTC’NİN 34’ÜNCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Haber Tarihi : 16/11/17

KKTC’NİN 34’ÜNCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ,TOROSLAR’DA TÖRENLE KUTLANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü, Toroslar Belediyesi tarafından Mersin’e kazandırılan Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Çelenk sunumunun ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten İnanıroğlu, Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesini Mersin’e kazandıran Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

İnanıroğlu; “Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu günlere ulaşmamızda bizlere güç veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkına şükranlarımı sunarım. Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr.Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in büstleri ile Kıbrıs barış harekatında kullanılan emtiaların yer aldığı Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesini Mersin’e ve Mersin’de yaşayan Kıbrıslı vatandaşlarımıza kazandırdığı için Sayın Başkanımız Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün tüm dünyaya duyurulduğu bu anlamlı günde Başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere, özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnetle anarım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım” dedi.

Gazilerin de bulunduğu programda daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türkiye için önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Bu toprakların kolay vatan olmadığını genç nesillerin belleklerine aktarabilmek için Toroslar İlçesindeki tüm park ve tesislere hür ve bağımsız olmamız için mücadele veren önemli değerlerin, şehitlerimizin isimlerini verdiklerine dikkat çeken Başkan Tuna; “Gelecekte bu ülkeyi idare edecek olan çocuklarımızın tarih bilinci ve şuuru ile yetişmesi en büyük hedefimizdir” dedi.

Başkan Tuna; “Burası, Ulu Önderimiz Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ ilkesini temsil eden;  Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuşması için büyük uğraş veren KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, Dr.Fazıl Küçük ve şehit pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in büstlerinin ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nda kullanılan emtiaların yer aldığı  Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzemizdir. Yapmış olduğumuz bütün parklarımızda bir tema var.Toroslar’ın hangi noktasına giderseniz gidin ezbere verilmiş bir yer bulamazsınız. Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi, Mehmetçik Parkı, Anıttepe Parkı, Fetih 1453 Parkı, Anafartalar Parkı, Mehmet Akif Ersoy Parkı, Bilge Kağan Parkı ve özellikle PKK illetinden dolayı hakkın rahmetine kavuşan Mersinli şehitlerimizin isimleriyle bezediğimiz parklar. Gelecekte ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın tarih bilinci ve şuuru ile bezenmesi en büyük hedefimizdir. Bu toprakların kolay kurulmadığı bilinci ile  ülkemizi, üzerinde gözleri olan emperyalist güçlere asla teslim etmeyeceklerdir. KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü kutladığımız bu törende kahraman gazilerimiz de bulunmaktadır. Yaşadığımız coğrafya ve Kıbrıs bizim için çok önemli.Jeopolitik olarak çok önemli bir noktadayız. Avrupa’ya açılan, Kafkaslara uzanan bir yoldayız. Ortadoğu’ya açılan bir kapıdayız. KKTC, ülkemiz için adeta bir güvenlik hattıdır. Güçlü bir ülke olmalıyız  ki yavru vatanımız Kıbrıs’a sahip çıkalım. Türkmen kardeşlerimize, Suriye’deki soydaşlarımıza sahip çıkalım. Bunun tek yolu da üretmek ve çok çalışmaktan geçer. Türk Milleti asırladır hür yaşamış ve asla manda ve himaye altında olmamıştır. Kıbrıs Türkleri’nin özgürlüğü de 15 Kasım 1983’de Cumhuriyetle taçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece inşallah payidar kalacaktır ve milletimiz buna her zaman sahip çıkacaktır. Topraklarımızı vatan yapan  başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kıbrıs’ın da vatanlaşmasında büyük emeği olan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.