GÜNDEM

BAŞKAN TUNA; “KENT ESTETİĞİ ÖNEMLİ”

Haber Tarihi : 07/12/17

TOROSLAR'DA TAŞ DUVAR ÖRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Toroslar Belediyesi’nin ilçe genelindeki mahallerde başlattığı taş duvar örme çalışmaları devam ediyor.

Kentin geleceğini şekillendirecek projelerin yanı sıra görsel ve estetik görünüm sağlayan çalışmalara da büyük önem veren Toroslar Belediyesi, taş duvar örme çalışmalarını da bu kapsamda yürütüyor. Etkili yağışların sonrasında yol güvenliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde de heyelan riskine karşı taş duvarla istinat çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe merkezinin yanı sıra kentin üst kısımlarında bulunan mahallelerde sürdürdükleri taş duvar örme çalışmalarıyla, mahallelere ayrı bir görsellik kazandırdıklarını söyledi.

Daha yaşanılabilir bir Toroslar hedefi doğrultusunda çalışmalarını hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Tuna; “İlçemizin doğal ve tarihi yapısını bozmadan, sosyal ve kültürel yapısını gözeterek hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Daha estetik, daha temiz ve modern bir Toroslar için çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda İlçemize her geçen gün ilginin ve talebin arttığını görmek bizleri mutlu ve memnun ediyor. Başlattığımız taş duvar çalışmaları da doğal dokuyu bozmadan kentin estetiğine değer katan bir çalışma oluyor. Köyden mahalle olan yerleşim yerlerimizde mevcut yapıyı bozmadan merkezde ne varsa aynısını yapacağız demiştik. İşte bu doğrultudan hareketle bir yandan asfalt, kilit parke, spor tesisi, park gibi çalışmalarımızı yaparken diğer yandan da mahallelerimizin estetik bir görünüme kavuşması için yol boylarında taş duvar çalışması yapıyoruz. Uygun olan tüm mahallelerimizde bu çalışmayı devam ettireceğiz” dedi.