GÜNDEM

3 OCAK ÖNCESİ İSTİŞARE TOPLANTILARI BAŞLADI

Haber Tarihi : 18/12/17

BAŞKAN TUNA; “MERSİN, 3 OCAK’I UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edeceği “Zafer Yürüyüşüne” tüm Mersin halkını davet etti.

 “Fedakarlık Sırası Bizde.. Sadece 1 Gün” sloganıyla bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Zafer Yürüyüşü, Cirit Gösterisi, Kurumlararası Futbol Turnuvası ve Mersin’in Kurtuluşu konulu Öykü Yarışması ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve davet etmek amacıyla yapılan istişare toplantılarına başlandı.

Kurtuluş’un yıldönümünü bu yıl da coşkuyla kutlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Hami Tuna,  3 Ocak etkinlikleri öncesinde düzenledikleri istişare toplantılarının ilkini; Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yöneticileri, Oda, Dernek, Kooperatif Başkan ve Yöneticileri, İş adamları ve Banka Müdürleri ile bir araya gelerek gerçekleştirdi.

MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan ve Özgecan Aslan’ın ailesinin de katıldığı program; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından, başladı.

Programda söz alarak Bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirecekleri  yürüyüşe yıllardır katılımlarıyla destek veren tüm Mersin halkına teşekkür eden ve aynı desteğin devam edeceğine inandıklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini ifade etti. Başkan Tuna; “Millet olmanın en güzel yanı bayramını birlikte paylaşmaktır. Milletin katkı sunduğu her proje doğrudur. Öncülüğünü yaptığımız  bu güzel projeyi sahiplenen siz değerli halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Toroslarımız var olduğu sürece Mersinimizin Kurtuluş gününü özel kılmak için bu projemiz her daim devam edecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve  siz değerli halkımızın sayesinde” dedi.

Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak bundan 14 yıl önce halkın olmadığı, sadece protokol bayramlaşması şeklinde gerçekleşen 3 Ocak kutlamalarını halkın kutladığı bir bayram haline dönüştürdük. Biz sadece halkımızı davet ettik ve işin organizasyonunu yaptık. Bu anlamda düzenlediğimiz yürüyüşümüzü insanlarımız sahiplendi. Uzaktan yakından, binlerce Mersinli Atalarına yakışır bir şekilde bu bayrama sahip çıktı. Zafer yürüyüşümüz ve bu yürüyüşte verilen birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesi sadece Mersin’de değil, Türkiye genelinde de dikkat çekti. Geçen yıl katılımlarınızla destek vermenizden dolayı teşekkür etmek ve bu yıl ki kutlama programı ile ilgili bilgilendirmek amacıyla sizlerle 3 Ocak öncesi yeniden buluşuyoruz. Toroslarımızın yönetiminde de sizlerin değerli önerileri ve düşünceleri de bizim için çok önemlidir.14 yıldır belediye başkanlığı görevimizde ben yaptım olduğu mantığı ile değil, birlikte yöneterek, ortak akılla güzel projeler ortaya çıkarmak yönündeyiz. Şükürler olsun ki; Toroslarımız çok hızlı gelişerek, kentin en büyük ilçesi oldu. Ve bu büyüme daha devam edecek inşallah. Şehircilik anlamında yaşam kalitesini yükseltmenin, insanlarımızın yaşadıkları zeminleri en güzel şekle dönüştürmenin yanı sıra bizi millet yapan değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu vatan coğrafyasında ortak paydamız dediğimiz: dinimize, bayrağımıza, milli kültürümüze, tarih şuurumuza, manevi değerlerimize ve her karışı şehit kanı olan vatan toprağımıza sahip çıkmazsak millet olma özelliğimiz kaybederiz. Emparyalist güçlerin istediği maddenin, materyalin peşinde koşan bir kalabalık oluruz. İşte bütün bunlara inat göreve geldiğimiz günden bugüne kadar önemli gün ve haftalar ile özellikle Mersinimizin kurtuluş gününde çeşitli etkinlik ve programlar düzenleyerek, gelecek nesillerimizin belleklerine kazımaya çalışıyoruz. İşte bugün hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bu yaşamın bir bedeli var. Bu bedel; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, Mersin’de ödendi. İşte atalarımızdan devraldığımız emanetimize sahip çıkmak anlamında o manevi iklim içerisinde 7’den 77’ye Kuvva-i Milliye anıtından başlayıp, adeta dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa biz de binlerce Mersinliyle Kültür Merkezine kadar akıyoruz. Bu yıl da ‘Fedakarlık Sırası Bizde.. Sadece 1 Gün’ Zafer Yürüyüşü için 3 Ocak 2018 Çarşamba günü saat:08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünde buluşalım” dedi.

Başkan Tuna, kutlamalar çerçevesinde, 3 Ocak Çarşamba günü saat: 10.00’da Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda, 3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvasının 3’üncülük maçı ile saat:12.00’de final müsabakasına ve yine aynı gün saat:15.00’de  Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yeni oluşturdukları futbol sahasında gerçekleştirecekleri Cirit gösterisine de tüm Mersin halkını beklediklerini sözlerine ekledi.

 Başkan Tuna ayrıca, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirdikleri ve Türkiye’nin çeşitli illerinden de katılımın olduğu ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu Öykü Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini de 3 Ocak öncesi düzenleyecekleri bir programla takdim edeceklerinin bilgisini verdi.