GÜNDEM

BAŞKAN TUNA;ATATÜRK,DEĞERİMİZ VE ORTAK PAYDAMIZDIR

Haber Tarihi : 26/12/17

ATATÜRK’ÜN DÜNYA KÜRESİ ÜZERİNDEKİ 11 METRELİK HEYKELİ, TOROSLAR’I SELAMLIYOR

Toroslar Belediyesi tarafından yapılan Dünya küresi üzerinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şaha kalkmış at sırtındaki 11 metre yüksekliğindeki heykeli; Toroslar İlçesi’nin güney girişinde yerini aldı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde, belediye çalışanları ve heykeltıraşın marifetiyle 4 ayda tamamlanan Atatürk’ün dünya küresi üzerinde şaha kalkmış bir at sırtında, kalpaklı haliyle tasvir edilen heykeli, yerleştirileceği alana Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın kullandığı traktör ile konvoy eşliğinde getirildi.

Başkan Hamit Tuna’nın öncülük ettiği korteje; Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları katılırken,  dünya lideri Atamızın dev heykeli çevredeki vatandaşları ve esnafı hem duygulandırdı hem de onurlandırdı.

Çok sayıda aracın yer aldığı konvoy, heykeli taşıyan traktöre siren ve kornalarla eşlik ederken, ortaya çıkan renkli görüntüleri, vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti ve evlerinin balkonlarından da alkışlarıyla destek verdi.

“Atatürk Bizim Ortak Değerimiz ve Paydamızdır”

Vatandaşların da ilgiyle izlediği heykelin montajı esnasında bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, dünya küresi ve at üzerindeki Atatürk heykelini Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde imal ettiklerini söyledi.

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’ün fikirlerini ve vizyonunu gelecek nesillere aktarılmasına önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Tuna; “Cumhuriyetimizi kurup bizlerle emanet eden Atamızın fikirlerinin ilelebet payidar kalması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toroslar İlçemizin ana girişi olan Kuvva-i Milliye caddesi üzerinde monte ettiğimiz ve tamamı Toroslar Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün himayesinde imal edilen Ulu Önderimizin Dünya küresi üzerindeki bu heykeli muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir ülke olabilmenin yolunun üretimden geçtiği yönünde bir çalışmamızdır. Üretim ekonomisini üreterek ortaya çıkarıyoruz. Bu toprakları ve ümitsizlik içerisinde olan milleti kanlarıyla, canlarıyla yeniden teşkilatlandırarak, dünyanın en iyi yönetim şeklini kurup gençlere emanet eden Atatürk, hizmete kazandırdığımız heykelle burada şehrin sembolü olacak. Yaklaşık 11 metre yüksekliğindeki bu heykel, cadde üzerinde muhteşem bir

giriş pozisyonu oluşturacak. Bu eserle aynı  zamanda Ulu Önderimize zaman zaman yapılan saldırıların onların tarihi doğru bilmediklerinden kaynaklandığını da ilan etmiş olacağız. Bugün hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak Yüce Rabbimiz ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün sayesindedir. Atatürk bizim ortak değerimiz ve paydamızdır. Bu değeri yaşatma adına onu burada ölümsüzleştireceğiz” dedi.

“Toroslar’ın Simgesi olacak Dünya Küresi Üzerindeki Atatürk Heykelinin Açılışı 3 Ocak’ta Yapılacak”

Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde, eski devlet hastanesinin karşısındaki Toroslar’ın güney girişindeki orta refüjdeki alanda konuşlandırılan Atatürk heykelinin açılışı; 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ıncı yıldönümünde, Toroslar Belediyesince bu yıl 14’üncüsü organize edilecek ‘Zafer Yürüyüşü’ esnasında yapılacak.