GÜNDEM

MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 81.YILDÖNÜMÜ

Haber Tarihi : 27/12/17

BAŞKAN TUNA; “MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U, SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tuna, yayınladığı mesajda; 27 Aralık 1936 tarihinde vefat eden Mehmet Akif Ersoy’un, vatan ve millet aşkıyla dolu, fedakarlığı ve örnek karakteri ile Türk Milleti’nin gönlünde taht kuran önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek,  İstiklal Marşımız ve Safahat başta olmak üzere yazdığı eserlerle Türk Milleti’nin milli ve manevi duygularını her zaman ayakta tuttuğunu da vurguladı

Başkan Tuna; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından açılan yarışmaya katılarak İstiklal Marşımızı yazan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, meclis tarafından verilen ödülü almayarak ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek  o günlerin ne kadar zorlu ve çetin geçtiğini ortaya koymuş ve her zaman göğsümüz kabararak okuduğumuz İstiklal Marşımızı bizlere armağan etmiştir. O, İstiklal Marşımızı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelenin mimarlarından olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81’inci yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.