GÜNDEM

AZAM ALİ’DEN TOROSLAR’DA MUHTEŞEM KONSER

Haber Tarihi : 08/05/18

AZAM ALİ’DEN TOROSLAR’DA MUHTEŞEM KONSER

Toroslar Belediyesi, katkıda bulunduğu 17’inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında dünya festivallerinin gözde müzik topluluğu Azam Ali ve Niyaz Grubu’nu Toroslar’da sanatseverlerle buluşturdu.

Toroslar Belediyesi’nin H.Okan Merzeci Mahallesi’nde inşa ettiği Amfi Tiyatro’da, performansıyla Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşatan Dünyaca ünlü etnik caz sanatçısı Azam Ali, kendisini izlemeye gelen çocuk hayranlarıyla da yakından ilgilenerek, onlarla düet yaptı.

 Konser öncesi sahneye çıkarak bir konuşma Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl 17’incisi düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı noktasında çok özel ve sürdürülebilir bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, göreve geldikleri günden bugüne kadar 15 yıldır bu organazisyona destek verdiklerini söyledi.

Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde inşa ettikleri 4 bin kişi kapasiteli Amfi Tiyatro’da Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında dünyaca ünlü sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Tuna; “4 bin kişi kapasiteli Amfi Tiyatromuzda böyle dünyaca ünlü sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturmak bizim için ayrı bir zevk ve mutluluktur.Bu tesislerimizin yapılmasında emeği geçen belediye meclis üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza en kalbi duygularımla buradan teşekkür ediyorum.İlk göreve geldiğimizde bu etkinlikleri nerede yapalım diye düşünürdük ve şartlarımız zordu.Şimdi ise hangi tesisimizde yapalım diye düşünüyoruz.Türk Müziğini Amerikalarda yayan, halk ozanımız merhum Neşet Ertaş ile düet yapan ve müzik elçisi görevini ifa eden değerli sanatçımız Azam Ali ve Niyaz Grubu’na, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen yürütme kurulumuza ve konsere gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Sanat ve müzik ruhun gıdasıdır.Toroslar Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya katkılarımız artarak devam edecektir” dedi.

 Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından sahne alan Dünyaca ünlü etnik caz sanatçısı Azam Ali ve sanatçıya eşlik eden Niyaz Grubu, akustik enstrümanlar ve modern elektronik müzikleriyle sevenlerinden büyük alkış aldı.

Konserin ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Azam Ali ve Niyaz Grubu’na teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdim etti.

AZAM ALİ, AKBELEN BULVARI’NDAKİ BİNA RESİMLERİNE HAYRAN KALDI

Dünyaca Ünlü Etnik Caz Sanatçısı Azam Ali,  Toroslar Belediyesi tarafından Akbelen bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının dış cephelerine yapılan dünyaca ünlü ressamların eserlerinin reprodüksiyonlarına hayran kaldı.

Sanatın sokağı taşındığı bu projeyi yerinden görmekten ve kendisiyle paylaşılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten sanatçı Azam Ali, bu çalışmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.