GÜNDEM

7.BÖLGESEL RADYO KONTROLLÜ MODEL UÇAK ŞENLİĞİ

Haber Tarihi : 14/05/18

MODEL UÇAK VE HELİKOPTERLER, TOROSLAR’IN SEMALARINI SÜSLEDİ

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hava şehitleri anısına bu yıl 7’ncisini düzenledikleri Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliğinde, model uçak tutkunlarıyla buluştu.

Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu ile Mersin Model Uçak grubu işbirliğinde gerçekleştirilen şenlik yoğun ilgi görürken; model uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşları ise nefes kesti.

Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Korukent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pistinde yapılan etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Taşkın, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri, model uçak tutkunları, vatandaşlar, çocuklar ve gençler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu hedeflerinin havacılığı yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, Mersin’de Toroslar’da 7 yıldır Model Uçak Şenliğinin düzenlenmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve Mersin Üniversitesi rektörlüğüne teşekkür etti.Ravanoğlu; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise model uçak şenliğinin Türkiye’de ender yapılan sporlardan biri olduğunu belirterek, Türk gençliğini havacılık sporuna yönlendirebilmek için başlattıkları bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sporun her türlü branşını Toroslar’da uyguladıklarına dikkat çeken Başkan Hamit Tuna; “Bu sevdaya Üniversitemizden değerli hocalarımızın girişimleriyle başladık.Sporun her türlü branşına yatkın olan duruşumuzla futbol, basketbol ve tenisin yanı sıra model uçak pistimizi inşa ederek Mersin Üniversitimeze tahsis ettik.Motor sporlarının yapıldığı drag ve drift pistimizin de yapım çalışmaları hızla devam ediyor.Çocuklarımız ve gençlerimiz hangi spor dalını yapmak istiyorlarsa belediye olarak alt yapısını hazır hale getiriyoruz.Türkiye’den ender yapılan bu güzel etkinliğe de her yıl katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.Yaşadığımız Anadolu coğrafyası çok önemli bir konumdadır.Üç tarafı denizlerle çevrili ve herkesin gözünün olduğu bir toprak parçasıdır.Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesini verdikten sonra ‘İstikbal Göklerdedir’ ifadesini kullanmıştır.Barışın karşılığı güçlü olmaktan geçer.Güçlü ve birlik olmaktan başka şansımız yok.Havacılık ve denizcilikte en üst ve en önde olmak durumundayız.Mersin Üniversitimizde de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin olması da büyük bir şans.Bilimin ışığında, Türk hava kurumumuzun ve model uçak sevdalılalarımızın destekleriyle havacılık branşında gelecekte bu işi meslek edinmek isteyen çocuklarımıza ufuk açan bu etkinliğimiz çok önemli bir projedir.Her yıl farklı çocuklarımız ve gençlerimiz bu işe heves ediyorlar. Bu etkinlikle farkındalıkda yarattığımızı düşünoyuruz.Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemize, Türk Hava Kurumu Mersin Şubemize, hocalarımıza, katılımlarıyla burayı şereflendiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tuna, şenlikte sergilenen model uçak ve helikopterlerin el yapımı olduğuna dikkat çekerek; “Bu çalışma düşünce yapısının sürekli hareketli olması ve teknolojiyi yakından takip etmek demektir.Artık büyük balık, küçük balığı yutmuyor.Hareketli balık öne çıkıyor” dedi.

Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Renkli görüntülere sahne olan 7’nci Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği’nde, Belediye Başkanı Hamit Tuna da model uçak tutkunlarından uçuşlarla ile ilgili teknik bilgiler alarak, model uçak uçurdu. Başkan Tuna, alanda kurulan çadırdaki uçak simülasyonuyla da pilot koltuğuna geçerek, pilotluk deneyimini de yaşadı.