GÜNDEM

BAŞKAN TUNA,İFTARDA VATANDAŞLARLA BİRARAYA GELİYOR

Haber Tarihi : 31/05/18

“RAMAZAN’IN BEREKETİNİ İFTAR SOFRALARINDA PAYLAŞIYORUZ”

On bir ayın sultanı Ramazan, Toroslar İlçesi’nde birlik ve beraberlik içerisinde devam ediyor.Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşlarla ve belediye personeliyle iftar sofralarında bir araya gelerek, Ramazan’ın güzelliğini, bereketini ve maneviyatını hemşehrileriyle paylaşıyor.

 Anıttepe Parkı’nda düzenledikleri iftar yemeğinde belediye personeli ve aileleriyle buluşan Başkan Hamit Tuna, iftar öncesi, tüm masaları tek tek ziyaret ederek hem personeliyle hem de misafirleriyle yakından ilgilendi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Hamit Tuna; dostluğun, dayanışma ve paylaşmanın en güzel örneğinin sergilendiği iftar sofralarında ramazanın manevi atmosferini  ilçe sakinleri ile birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

“Rabbim bu birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu üzerimizden eksik etmesin” diyen Başkan Hamit Tuna; “İftar sofralarında sizlerle birlikte olmaktan büyük şeref duydum.Ramazan; birliktir, beraber olmaktır ve dayanışma ruhunun en üste çıktığı özel bir aydır.On bir ayın sultanı Ramazan’da rabbim yaptığınız ibadetlerinizi, tuttuğunuz oruçlarınızı katında kabul ve makbul eylesin.Biz burada iftar sofralarında olduğu gibi birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı  en üst seviyeye çıkartırsak bin yıldan beri kardeşçe yaşadığımız bu Anadolu coğrafyasında, Cumhuriyet’in ışığında, al bayrağımızın gölgesinde Türk Milleti olarak ilelebet var olacağız.Yunus’un dediği gibi birleşirsek tok oluruz, ayrışırsak yok oluruz.Bir olacağız, iri olacağız ve inşallah işlerimizi kolay kılacağız. Toroslarımızı güzelleştirmek, halkımıza en iyi hizmeti sunmak ve İlçemizi daha üst noktalara taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi bozmasın” dedi.

Başkan Tuna, bir başka gün de Çukurova Mahallesi 85048 sokak sakinlerinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar sofrasına misafir oldu ve iftarını vatandaşlarla birlikte yaptı.

 Mahalle sakinlerinin davetine eşi Aydan Tuna ile katılan Başkan Tuna, tüm hemşehrilerinin Mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ederek; “Bu sofranın özelliği gönüllerin bir arada olmasıdır” dedi.

Toroslar’dan 15 Bin Aileye Gıda Yardımı

Her yıl Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunan Toroslar Belediyesi, bu yılda gıda paketlerini 15 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdı.

Rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Hamit

Tuna; “Mahalle Muhtarlarımızdan aldığımız ve tespit ettiğimiz listeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelerimize içerisinde zati ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte hazırladığımız gıda kolilerimizi dağıttık. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Ramazanlarını yeniden tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Tuna, 14 yılda 115 bin ihtiyaç sahibine ulaştıklarını da sözlerine ekledi.