GÜNDEM

TOROSLAR’IN HER MAHALLESİNDE RAMAZAN COŞKUSU

Haber Tarihi : 08/05/19

Ramazan Panayırı Yoğun İlgi Görüyor

-Mübarek Ramazan Ayı’nın bereketini her gün bir mahallede kurdukları iftar sofralarında Toroslar halkıyla paylaştıklarını ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, Ramazan etkinlikleriyle de iftar sonrası keyifli bir gece yaşattıklarını söyledi.

Toroslar halkının geleneksel Ramazan eğlenceleriyle buluştuğu ‘Ramazan Panayırı’ yoğun ilgi görüyor.

Toroslar Belediyesi’nin; Ramazan’da birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekişmesi amacıyla her gün bir mahallede  organize ettiği iftar yemeği ve gezici panayır, bu kez de Osmaniye Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Osmaniye Semt Sahasının içine kurulan iftar sofrası ve panayır alanı büyük beğeni topladı.Osmaniye, Zeki Ayan ve Portakal Mahallesi sakinlerinin bir araya geldiği programın ev sahipliğini yapan Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, masaları tek tek gezerek hemşehrilerinin Ramazan Ayı’nı tebrik etti.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarlarının da hazır bulunduğu programda hemşehrilerine seslenen Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Başkan Yılmaz; “Ramazan Ayı, bereket, mağfiret ve dayanışma ayıdır.Sizler bize Toroslar Belediye Başkanı olarak görev verdiniz.Sizlerin emanetçisiyiz.Sizlerin hayatını kolaylaştırmak ve daha güzel bir Toroslar inşa etmek için elimizden ne gelirse yapacağız. Bu bizim görevimiz. Beş yıllık stratetejik planlarımız doğrultusunda projelerimizi gerçekleştireceğiz.Allah birliğimizin, beraberliğimizin, huzurumuzun ve ağzımızın tadını bozmasın.Allah tuttuğunuz oruçları ve duaları kabul eylesin.Ramazan Ayı’nın şehrimize, milletimize, Ülkemize ve tüm dünyaya hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yımaz, vatandaşlarla birlikte iftarını açtı.İftarın ardından semazen gösterisi eşliğinde sunulan tasavvuf musikisi ilgi odağı olurken, Karagöz-Hacivat, tahta bacak ve animasyon gösterileri de çocuklara Ramazan ayının coşkusunu yaşattı. Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi pamuk şeker, elma şekeri, patlamış mısır ikramında da bulunulduğu etkinliklerde çocukların mutluluğuna ortak olan Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, programın sonunda katılımcılarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.