GÜNDEM

TOROSLAR’DA RAMAZAN EĞLENCELERİ BİR BAŞKA GÜZEL

Haber Tarihi : 10/05/19

Başkan Yılmaz, Turgut Türkalp ve Turunçlu Mahallesi Sakinleriyle İftarda Buluştu

Her gün bir mahallede düzenlediği Ramazan Panayırı ile ilçe sakinlerini aynı sofrada buluşturan Toroslar Belediyesi, geleneksel Ramazan eğlenceleriyle de Ramazan kültürünü yeni nesillere tanıtıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, çocukların ve ailelerin keyifli zaman geçirdiği Ramazan Panayırı’nda; Karagöz Hacivat, meddah, semazen, tasavvuf musikisi, tahta bacak gösterileriyle dopdolu bir Ramazan programı hazırladıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, her gün farklı bir mahallede buluştukları Ramazan Panayırı’nda bu kez de Turgut Türkalp ve Turunçlu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Turgut Türkalp Semt Sahasının içerisine kurulan iftar masalarını tek tek gezerek hemşehrilerinin Ramazan Ayı’nı tebrik eden Başkan Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu programda vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

Ramazan ayının huzur ve bereketini hep birlikte paylaşan vatandaşlar da dualar eşliğinde oruçlarını açmanın mutluluğunu  yaşadı.

Mahalle sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz, Ramazan’ın birlik ve beraberlik olduğunu ifade ederek; “Ramazan’da hep birlikte gönül soframızı kurduk” dedi.

Başkan Yılmaz; “Ramazan’ın  başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş demektir.Biz de Ramazan’da gönül soframızı kurduk.Sizler de teşrif ettiniz.Hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Ramazan ayı boyunca çocuklarımız için de eski Ramazan geleneklerimizi yaşatmak adına programlar hazırladık.Çocuklarımızın; Hacivat Karagöz’ü, semazeni, meddahı bilsin ve bunu yaşasın istedik.Hatıralarında güzel şeyler bırakmak istedik.Bu yönde de çalışmalarımız devam edecek.İnşallah daha güzel ve mutlu Toroslar için hep beraber çalışacağız ve güzel projeler gerçekleştireceğiz” dedi.

Pamuk şeker, elma şekeri, patlamış mısır ikramında da bulunulduğu ve geleneksel Ramazan eğlencelerinin yeniden yaşatıldığı panayırda, çocuklar eski Ramazanların tadına varırken, Başkan Yılmaz da çocuklarla yakından ilgilenerek, katılımcılarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.